Καμαρά: Με ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια για τον Άρη
i

Αμπουμπακάρ Καμαρά/©Intime

Καμαρά: Με ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια για τον Άρη

Αλέξης Σαββόπουλος 11:14 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 10.12.2022

Το ελκυστικό πακέτο του επιθετικού από τη Μαυριτανία και οι λόγοι που το όνομά του επανήρθε στη μεταγραφική ατζέντα του Άρη.

Το όνομα του Αμπουμπακάρ Καμαρά άρχισε να απασχολεί ξανά τον Άρη τις τελευταίες ώρες, χωρίς ποτέ στην ουσία να έφυγε εντελώς από την κιτρινόμαυρη μεταγραφική ατζέντα. Απλά είχε ιεραρχηθεί χαμηλότερα αφού το βάρος είχε πέσει σε άλλες περιπτώσεις… από το πάνω ράφι. Επανέρχεται πλέον… ζεστά για μια σειρά από λόγους που τον καθιστούν μια καλή επιλογή για το- ούτως ή άλλως – δύσκολο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο.

1. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος. Ότι οι άνθρωποι του Άρη και ο Πάρντιου ψάχτηκαν αλλά οι επιθετικοί που βρίσκονται στη λίστα είτε δεν πληρούν όλα τα αγωνιστικά κριτήρια, είτε δεν είναι ελεύθεροι είτε και ασύμφοροι οικονομικά.

2. Ο Πάρντιου έχει θέσει ένα συγκεκριμένο όρο στην απόκτηση των παικτών που έχει ζητήσει. Να είναι ενεργοί, να μην προέρχονται από μακρά αποχή όπως ο Βύντρα λόγω τραυματισμού επί παραδείγματι και να μην χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Ο λόγος είναι ότι τον Ιανουάριο που θα μπορεί να αγωνιστεί όποιος και αν τελικά επιλεγεί, ο Άρης έχει σε διάστημα 25 ημερών επτά σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Άρα χρειάζεται βάθος στον πάγκο για να αντιμετωπιστούν κούραση, τιμωρίες και τυχόν τραυματισμοί. Ο Καμαρά είχε συμμετοχές στον Ολυμπιακό και δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής.

3. Συνδέεται με τα παραπάνω. Αν επιλεγεί ο Καμαρά έχει το πλεονέκτημα- σημαντικό εφόσον μιλάμε για Ιανουάριο- ότι ξέρει που έρχεται. Το περιβάλλον του είναι γνώριμο. Ξέρει τις συνθήκες, τις απαιτήσεις, κοινώς πρόσωπα και πράγματα αφού έχει μόλις ένα εξάμηνο που αποχώρησε.

4. Έχει το αγωνιστικό «πακέτο». Αν όχι σε υπερθετικό βαθμό, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό. Καταρχήν μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην επίθεση όσο και στα πλάγια. Είτε ως παρτενέρ του Γκρέι σε 3-5-2 ως seconf φορ είτε και μόνος του φυσικά. Εχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αγωνιστεί και ως winger και να αντικαταστήσει ως ένα βαθμό τον Μαντσίνι αφού είναι γρήγορος, καλός πασέρ, συνεπής αμυντικά. Το πιο σημαντικό του όμως προσόν σε σχέση με αυτό που ζητάει από τον φορ ο Πάρντιου και δεν το έχει για παράδειγμα ο Γκρέι είναι η πίεση στην πρώτη μπάλα. Ο Καμαρά το κάνει…

5. Τέλος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μίτσελ και επομένως μπορεί να φύγει εύκολα αφού καιρό τώρα ο Ολυμπιακός ψάχνει τρόπο να ελαφρύνει το ρόστερ του.