Ο Νταρίντα βάζει… δύσκολα στον Πάρντιου
i

Άρης / © Intime

Ο Νταρίντα βάζει… δύσκολα στον Πάρντιου

Αλέξης Σαββόπουλος 10:18 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 09.12.2022

Πως η προσθήκη του Τσέχου επηρεάζει τον άξονα του Άρη και τους Ματέο και Μάνου Γκαρθία.

Η έλευση του Βλάντιμιρ Νταρίντα αναμένεται να προσθέσει ακόμη μια ποιοτική λύση στη μεσαία γραμμή του Άρη και ταυτόχρονα να αυξήσει τον ήδη μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει. Ο 32χρονος Τσέχος με εννιά σχεδόν χρόνια ενεργής παρουσίας στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα έρχεται για να πάρει- θεωρητικά πάντα- θέση στο βασικό σχήμα. 

Αγωνίζεται κυρίως στο «8», επομένως στο 4-3-3 που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί ο Πάρντιου θα έρθει να… κουμπώσει με τον Ετέμπο ως δεύτερος χαφ στο 4-2-3-1 ή ως εσωτερικός μέσος στην περίπτωση που ο προπονητής του Άρη επιλέξει σχήμα με τον Ετέμπο ως μοναδικό «κόφτη». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μείνει εκτός ενδεκάδας ένας εκ των Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία ή να βρει κάποιο τρόπο ο Πάρντου να τους… χωρέσει και τους δυο. Απόφαση δύσκολη αφού πρόκειται για δυο εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά επιδραστικότητα στο παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης. 

Ο Αργεντινός από τη στιγμή που ο Άγγλος τεχνικός τον μονιμοποίησε στη μεσαία γραμμή μοιάζει να έχει βρει την θέση που τον κάνει ωφέλιμο και -γιατί όχι- απαραίτητο. Γεγονός που το βλέπει, το εκτιμά ο Πάρντιου και δεν θέλει να χαλάσει τον ρυθμό και την ψυχολογία που έχει βρει (ο Ματέο είναι και παίκτης ψυχολογίας).

Ο Ισπανός από την άλλη είναι η πιο σοβαρή επένδυση που έκανε ο Άρης τα τελευταία χρόνια. Ένα στοίχημα μέσο μακροπρόθεσμο που μπορεί να μην έχει βγει ακόμη στο έπακρο αλλά που έχει τεράστιες προοπτικές. Μια σκέψη που έκανε και την δοκίμασε ο Πάρντιου στο φιλικό με την Κ19 ήταν να χρησιμοποιήσει τον Μάνου Γκαρθία στο δεξί φτερό της επίθεσης αφού δεν θέλει να στερήσει από την ομάδα του, τα τρεξίματα που προσδίδει ο Ματέο. 

Το πώς θα το διαχειριστεί ο 61χρονος είναι ένα ζήτημα αφού εκτός των δυο παικτών έχει ακόμη τον ανεβασμένο Νταμπό αλλά και τον Ροντρίγκες που έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Βέβαια το θετικό είναι ότι βλέπει τις επιλογές του στον άξονα αυξάνονται επιτρέποντάς του το… ροτέισον σε εβδομάδες με τρία παιχνίδια όπως τον Γενάρη που έρχεται.