Άρης: Ο Παλίκουτσα έδωσε το στίγμα των επόμενων ημερών

Τερζής - Παλίκουτσα - Γκουγκουλιάς

i

©INTIME

Άρης: Ο Παλίκουτσα έδωσε το στίγμα των επόμενων ημερών

Αλέξης Σαββόπουλος 10:16 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 16.06.2023

Έως τουλάχιστον επτά προσθήκες τις επόμενες 15 μέρες, αποδεσμεύσεις και πιθανές νέες πωλήσεις είναι το πλάνο των κινήσεων που… φωτογράφισε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη.

Το σημαντικότερο νέο χθες δεν ήταν αυτή καθ’ αυτή η πρώτη προπόνηση των παικτών του Άρη αφού έγινε με αρκετές απουσίες αλλά η τοποθέτηση του Ρόμπερτ Παλίκουτσα για το πλάνο του Άρη το επόμενο διάστημα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μετά από ένα μήνα που τηρούσε σιγή ιχθύος, έδωσε το περίγραμμα των κινήσεων για το επόμενο 15νθημερο, δηλαδή ως την αναχώρηση της ομάδας για το Μπάνσκο της Βουλγαρίας την 1η Ιουλίου.

Οι κινήσεις που αναμένονται κινούνται γύρω από ένα τρίπτυχο. Το ένα και εξόψως σημαντικό είναι οι προσθήκες που θα γίνουν στο ελλιπές ρόστερ. Ο Κροάτης προανήγγειλε ως επτά μεταγραφές τις επόμενες δυο εβδομάδες. Πιο Συγκεκριμένα τρεις μεταγραφές μέχρι την αναχώρηση για το Ισραήλ την προσεχή Τετάρτη και ακόμα τέσσερις προσθήκες πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Μπάνσκο. 

Νούμερο που εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι έχει υπάρξει προεργασία στον ένα μήνα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν για τον Άρη οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και φυσικά ότι με αυτό τον τρόπο θα αρχίσουν να καλύπτονται τα κενά στο ρόστερ. Από τα λεγόμενα του Παλίκουτσα προκύπτει μια ξεκάθαρη στόχευση του club, να έχει ο Τερζής στα χέρια του ένα ρόστερ συμπληρωμένο σε ποσοστό 70% περίπου λίγο πριν τα φιλικά στη Βουλγαρία, σχεδόν έναν μήνα πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της σεζόν. Φορ, εξτρέμ, δυο μπακ, αμυντικό χαφ, στόπερ και τερματοφύλακας είναι οι θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν σε πρώτη φάση.

Το δεύτερο σκέλος αφορά τις πωλήσεις. Μετά την παραχώρηση του Μαζικού στη Σερβέτ, ο Παλίκουτσα αποκάλυψε ότι υπάρχουν προτάσεις για ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές του ρόστερ, δίχως να τους κατονομάσει (ίσως να αναφέρεται σε Πάλμα, Ματέο, Φαμπιάνο). Εφόσον επιβεβαιωθεί και αυτό, μαζί με το τρίτο σκέλος των κινήσεων το επόμενο διάστημα (αποδεσμεύσεις), σημαίνει ότι πάμε για μια ολική αναδόμηση του ρόστερ με ελάχιστες σταθερές από την περσινή σεζόν, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Το σίγουρο είναι ότι μετά από ένα διάστημα ανομβρίας, μπαίνουμε σε δυο πολύ γεμάτες εβδομάδες που θα μας κάνουν… σοφότερους.