Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι.. και δεν πρέπει να επαναλάβεις
i

@intime

Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι.. και δεν πρέπει να επαναλάβεις

Αλέξης Σαββόπουλος 15:18 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 14.06.2023

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το δύσκολο έργο της υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού και την αναπόφευκτη σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα και ο Αρης γενικότερα θα εκτελέσει τον φετινό καλοκαιρινό του σχεδιασμό με ένα μεγάλο… παράδειγμα προς αποφυγή. Αυτό που (του) συνέβη πέρσι τέτοιο καιρό και του κόστισε κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα. Τον ανάγκασε να ζει με όλα τα λάθη και τις παθογένειες  που κουβαλούσε πάνω του το ρόστερ που φτιάχτηκε για μεγάλα πράγματα… αλλά κατέληξε με την ταπεινή 5η θέση.

Ο περισσότεροι απο αυτούς που ήρθαν μετα βαίων και κλάδων και αμείφθηκαν και αδρά, ή αποχώρησαν πριν καν ακουμπήσουν (Ντιόπ, Ζερβίνιο), έφυγαν γιατί ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους (Καμάτσο, Ετέμπο,) κι άλλοι είναι στον προθάλαμο της εξόδου (Γκρέι, Νταμπό, Ενκουλού, Πίρσμαν, μπορεί και Οντουμπάτζο). Κοινώς ο περσινός μεταγραφικός σχεδιασμός διαλύθηκε εις τα εξ’ ων συνετέθη, ως μια σχεδόν πλήρης αποδοχή του λάθους, για το οποίο προφανώς κάποιοι έχουν μερίδιο ευθύνης, αφού τους εμπιστεύτηκε η ιδιοκτησία και την οδήγησαν σε λάθος μονοπάτι. Κάπως διορθώθηκε η κατάσταση τον Γενάρη με Νταρίντα και Ρουπ αλλά η μεγάλη ζημιά είχε γίνει το καλοκαίρι. Και ένας άγραφος νόος του ποδοσφαίρου, πολύ σωστά αναφέρει ότι οι βάσεις οι σωστές μπαίνουν το καλοκαίρι. Μετά μόνο… μερεμέτια μπορείς να κάνεις.

Ο Νταρίντα σε μονομαχία με τον Κασάμι. ©intime

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Θόδωρος Καρυπίδης εμπιστεύτηκε φέτος τον σχεδιασμό στον Κροάτη τεχνικό διευθυντή. Για να δει κάτι διαφορετικό. Μια άλλη προσέγγιση και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα. Ελπίζοντας ότι το δικό του δίκτυο θα φέρει στο ρόστερ ποδοσφαιριστές, με κίνητρο, όρεξη, διάθεση και κυρίως, υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού. Οι συνθήκες παραμένουν οι ίδιες πάντως. Ο Παλίκουτσα προσπαθεί να υλοποιήσει αυτό που έχει στο μυαλό του, έχοντας να αντιμετωπίσει από μέρους των ποδοσφαιριστών και των ατζέντηδων καχυποψία, που έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την τοξικότητα που το συνοδεύει και όχι απαραίτητα με τον Αρη αφού σε αυτό το περιβάλλον αναπνλειε και η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κοινώς η Ελλάδα για τους περισσότερους δεν αποτελεί πρώτη επιλογή. Ιδίως όταν μιλάμε για καλούς παίκτες. Για να πουν το ναι, χρειάζεται να εξασφαλίσουν μια σειρά απο άλλα μπόνους και διασφαλίσεις και ίσως αυτός είναι και ένας σοβαρός λόγος που αρκετές ανοικτές υποθέσεις που έχει ο Παλίκουτσα παρουσιάζουν αυτή την κωλυσιεργία.

Λογικά τα επόμενα 24ωρα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι πρώτες προσθήκες. Αυτές θα μας φανερώσουν την κατεύθυνση στην οποία κινείται φέτος ο Αρης και το μοντέλο που θα ακολουθήσει. Υπάρχει και ένα καλό πάντως. Ο Παλίκουτσα είχε ένα ολόκληρο τρίμηνο στη διάθεσή του για να μπει στο κλίμα. Να καταλάβει τι… παίζεται σε αγωνιστικό επίπεδο και πως λειτουργεί συνολικά ο οργανισμός Αρης. Τι καπνό… φουμάρει ο καθένας και το επίπεδο της συνεργασίας που μπορούν να έχουν για να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας μιας καλύτερης ομάδας από τη περσινή. Κοντ ψαλμός αληλούια. Ιδωμεν….