«Πάτησε» Θεσσαλονίκη ο Ζαν Ζιλ

Ζαν Ζιλ

i

© PrtScr

«Πάτησε» Θεσσαλονίκη ο Ζαν Ζιλ

Αλέξης Σαββόπουλος 21:24 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:24 - 11.07.2023

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος για να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ζαν Ζιλ. Ο 25χρονος αμυντικός μέσος από το Καμερούν που τις δυο τελευταίες σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Γκόρνικ στην Πολωνία αλλά έμεινε ελεύθερος κατόπιν κοινής επιθυμίας των δυο πλευρών. Ο Ζαν Ζιλ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει ώστε άμεσα να ενταχθεί στην προετοιμασία και να έχει τουλάχιστον δυο γεμάτες εβδομάδες να γνωρίσει τη νέα του ομάδα, πριν αυτή δώσει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο Καμερουνέζος, είναι κλασσικός… κόφτης και τις δυο τελευταίες σεζόν αγωνιζόταν στην πολωνική Γκόρνικ, στην οποία την πρώτη χρονιά είχε πάει ως δανεικός από την Αλμπαθέτε και το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερη μεταγραφή. Σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στη 2η ομάδα της Ράγιο Βαγιεκάνο. Έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Νοεμβρίου στην Tercera División και δυο χρόνια αργότερα τον απέκτησε η Αλμπαθέτε. 

Τον Γενάρη του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μούρθια στην 3η κατηγορία κάνοντας εννιά παιχνίδια. Τον Ιούλιο του 2019 δόθηκε εκ νέου δανεικός στην CF Rayo Majadahonda για ένα χρόνο.

Είχε μια γεμάτη χρονιά με 25 ματς (τα 24 βασικός). Επέστρεψε στην Αλμπαθέτε για τη σεζόν 2020-21 κάνοντας 28 εμφανίσεις (18 βασικός), στην Σεγκούντα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2021 δόθηκε για τελευταία φορά δανεικός, αυτή τη φορά στην Γκόρνικ, η οποία τον αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι. Με την πολωνική ομάδα μετράει συνολικά, την διετία που ήταν εκεί 50 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τις 31 βασικός.