Άρης: Ο Ζουλ και η πιθανότητα για κάτι διαφορετικό
i

©intime

Άρης: Ο Ζουλ και η πιθανότητα για κάτι διαφορετικό

Αλέξης Σαββόπουλος 10:55 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 23.11.2023

Το σχήμα με δυο αμυντικούς χαφ που προσφέρει ως επιλογή η επιστροφή του Καμερουνέζου και οι σκέψεις του Μάντζιου για μια αγωνιστική ανακατεύθυνση.

Ο Άκης Μάντζιος μετράει κάποιες επιστροφές εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό που του αυξάνουν τις επιλογές. Όχι στον βαθμό που θα ήθελε, αλλά σίγουρα βλέπει την φαρέτρα του να γεμίζει αρκετά. Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο και Ζουλ του δίνουν μια μεγαλύτερη άνεση κινήσεων μεσοαμυντικά και το περιθώριο σχηματικών ελιγμών, που θα ήταν μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τον Φεράρι, που εκτός απροόπτου θα χάσει τον αγώνα της Κυριακής. Στο ενδεχόμενο αυτό, ο Έλληνας τεχνικός θα πρέπει να βρει λύση και πάλι εκ των έσω, αφού ο Ματαρίτα παραμένει εκτός με θλάση στο γαστροκνήμιο. Η επιστροφή του Οντουμπάτζο του προσφέρει την επιλογή του Μοντόγια που άλλωστε έχει αγωνιστεί ξανά στο αριστερό άκρο της άμυνας, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η δυναμικότητα του αντίπαλου και ο υψηλός βαθμός που θα πρέπει να πάρει ο Άρης ανασταλτικά για να αυξήσει τις πιθανότητές του να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αναγκάζουν τον Έλληνα τεχνικό να επεξεργάζεται αρκετά σενάρια από τη μέση και μπροστά. Ακόμη και να παρουσιάσει κάτι καινούργιο που ενδεχομένως να μην το περιμένει ο αντίπαλος προπονητής. Αυτό έρχεται και… κολλάει στη σκέψη που κάνει εδώ και μέρες ο προπονητής του Άρη για μια αγωνιστική ανακατεύθυνση της ομάδας του. Μια άλλη προσέγγιση που θα… κουμπώνει με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών που έχει.

Κύπελλο Ελλάδας: Ο δρόμος των ομάδων προς τον τελικό του Μαΐου

Κύπελλο Ελλάδας: Ο δρόμος των ομάδων προς τον τελικό του Μαΐου

Λεβαδειακός και Ατρόμητος προστέθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός περιμένουν να μάθουν τι θα γίνει με τα παιχνίδια τους. Ποιος είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν οι ομάδες μέχρι τον τελικό.

Ίσως να σχετίζεται και με την πιθανότητα χρησιμοποίησης δυο αμυντικών μέσων, τώρα που επέστρεψε και ο Ζουλ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν αποκλείεται να δούμε τον Καμερουνέζο να παίζει δίπλα στον Βερστράτε, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα του Ζουλ να βγάλει 90λεπτο ή τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι ενός απαιτητικού παιχνιδιού. Η επιλογή αυτή θα φέρει τον Νταρίντα πιο μπροστά και θα μένει ως εκκρεμότητα, ο ένας παίκτης στα αριστερά της επίθεσης (φαβορί ο Παναγίδης) με δεδομένο ότι οι άλλοι δυο θα είναι Μορόν και Σουλεϊμάνοφ.