Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε αναβολή στα ντέρμπι Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

©Intime

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε αναβολή στα ντέρμπι Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης

Sportal newsroom 11:57 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 22.11.2023

Με έγγραφο στην ΕΠΟ η Αστυνομία ζήτησε αναβολή των Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης που ήταν προγραμματισμένα για (6/12) και (7/12) αντίστοιχα.

Η ελληνική Αστυνομία εξέφρασε κι επίσημα την αντίθεση στη διεξαγωγή των ντέρμπι Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Κι αυτό διότι οι Αρχές πιστοποίησαν τις αντιρρήσεις που ήδη είχαν διαρρεύσει για το ενδεχόμενο να γίνει το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στις 6 Δεκεμβρίου και το ΑΕΚ-Άρης την επόμενη μέρα.

Οι ελληνικές Αρχές απέστειλαν σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ, με το οποίο ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των δυο αγώνων. Γενικώς το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν δυνάμεις για να γίνουν παιχνίδι ποδοσφαίρου εντός Αττικής. Αφενός λόγω της μαύρης επετείου από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αφετέρου λόγω της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα. 

Ετσι, ζήτησαν την αναβολή των δυο παιχνιδιών για τη φάση των «16» της διοργάνωσης και τον ορισμό τους σε άλλη ημερομηνία.  Στο τραπέζι είχαν πέσει κι άλλες ημερομηνίες για την διεξαγωγή του ντέρμπι. Οπως αυτή της 5ης Δεκεμβρίου. Ομως στη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μπορεί να οριστεί το ντέρμπι «αιωνίων», λόγω των σχετικών κανονισμών για την… απόσταση που πρέπει να έχουν δύο αγώνες μεταξύ τους για μια ομάδα. Δηλαδή από τη στιγμή που τόσο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αγωνίζονται για το πρωτάθλημα την Κυριακή.

Παναθηναϊκός: Ζέκα και Κλάινχαϊσλερ, οι δύο όψεις του ποδοσφαίρου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:06 - 21.11.2023

Παναθηναϊκός: Ζέκα και Κλάινχαϊσλερ, οι δύο όψεις του ποδοσφαίρου

Ο Λάζλο Κλάινχαϊσλερ άρχισε τη σεζόν ως ενεργό μέλος του Παναθηναϊκού και ως διεθνής με την Ουγγαρία, ενώ ο Ζέκα επέστρεψε στο Κορωπί για μία τιμητική αποστρατεία. Μερικούς μήνες μετά, τα δεδομένα των δύο «πράσινων» έχουν αλλάξει άρδην.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στον Βόλο και οι «πράσινοι» με τον ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ θα προέρχονται και από ευρωπαϊκά ματς και μάλιστα κρισιμότατα και πολύ δύσκολα. Ετσι, το μεταξύ τους ματς δεν μπορεί να λάβει χώρα ούτε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.