Οι αλλαγές έκαναν τον Άρη να βγει κερδισμένος στη χειρότερη του εμφάνιση!

Άρης - Ολυμπιακός

i

© Intime

Οι αλλαγές έκαναν τον Άρη να βγει κερδισμένος στη χειρότερη του εμφάνιση!

Η εικόνα του Άρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ήταν τραγική, όμως ο Τόλης Τερζής έκανε τις κατάλληλες κινήσεις και οι Θεσσαλονικείς πήραν βαθμό στη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση.

Το βράδυ της Κυριακής (2/4) ο Άρης κατάφερε ουσιαστικά να επιστρέψει από την κόλαση και να πάρει βαθμό... χρυσάφι από το πουθενά. Παρότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 και είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, οι Θεσσαλονικείς στο τελευταίο 20λεπτο έφεραν στα ίσια το ματς, «παγώνοντας» άπαντες στο Φάληρο.

Και αυτό που κάνει ακόμα πιο σημαντικό το χθεσινό αποτέλεσμα για τους «κιτρινόμαυρους» είναι το γεγονός πως ήρθε στη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση. Το πρώτο ημίχρονο ειδικά ήταν σίγουρα το χειρότερο τους φέτος, κάτι το οποίο φαίνεται και από τους αριθμούς: Δέχθηκαν 19 τελικές και 1 γκολ, την ώρα που εκείνοι είχαν μόλις 2 (!) -ούτε καν καλές- ευκαιρίες.

Οι επιλογές του Τερζή στο αρχικό σχήμα εμφάνισαν μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία δυσκολευόταν πολύ να κυκλοφορήσει τη μπάλα, αλλά και να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός το γύρισε με τις επιλογές του στο δεύτερο μέρος...

Κάτι παραπάνω από χρυσές αλλαγές

Με την εικόνα της ομάδας να είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική και με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πλέον προβάδισμα δύο τερμάτων η αλλαγή προσώπων έμοιαζε να είναι μονόδρομος.

Η είσοδος τόσο του Ετέμπο όσο και του Ιτούρμπε, που φέτος έχει κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια προερχόμενος από τον πάγκο, έκαναν τον Άρη να πατάει καλύτερα στο χορτάρι και να ισορροπεί το παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν και να επιστρέψουν στο ματς, με τον Ιτούρμπε να βρίσκει δίχτυα και να δικαιώνει τον προπονητή του.

Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς πήραν τα πάνω τους, το πίστεψαν, είχαν τον Ετέμπο να είναι σχεδόν παντού μεσοαμυντικά και με το γκολ του Καμάτσο, που ήρθε επίσης από τον πάγκο, κατάφεραν να φέρουν στα ίσια ένα φαινομενικά χαμένο παιχνίδι.

Με την υπογραφή των αλλαγών λοιπόν (Ιτούρμπε, Ετέμπο, Καμάτσο) ο Άρης πήρε έναν πολύτιμο πόντο, που βοηθάει την ομάδα τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.