Άρης: Οι δύο θέσεις που παραμένουν δυσεπίλυτος γρίφος
i

© intime

Άρης: Οι δύο θέσεις που παραμένουν δυσεπίλυτος γρίφος

Αλέξης Σαββόπουλος 11:08 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 30.10.2023

Ο Μάντζιος δοκίμασε και χθες κόντρα στον ΠΑΣ διάφορα τρικ στη θέση του επιτελικού μέσου και του αριστερού εξτρέμ, δίχως όμως να πάρει αυτά που προσδοκούσε.

Ο Άρης είναι γνωστό ότι είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με περιορισμένες λύσεις σε συγκεκριμένες θέσεις, είτε γιατί δεν αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές όπως σε αυτή του φορ, είτε γιατί οι πολλοί τραυματισμοί, στερούν από εναλλακτικές επιλογές αλλά και γιατί κάποιοι που αποκτήθηκαν ακόμη… ψάχνονται. 

Για τον Μάντζιο, η θέση που τον προβληματίζει περισσότερο είναι αυτή πίσω από τον Μορόν. Ο τραυματισμός του Ρουπ και η καθυστερημένη επιστροφή του Μάνου Γκαρθία (για τον οποίο παραμένει απροσδιόριστη η ημερομηνία), αναγκάζει τον Έλληνα τεχνικό να επιστρατεύσει κάθε πιθανή λύση από το υπάρχον ρόστερ. 

Χθες, χρησιμοποίησε τον Παναγίδη που έγινε ο τέταρτος μετά τους Σαμόρα, Πάρντο, Σουλεϊμάνοφ που προσπάθησε να μπει στα… παπούτσια της θέσης. Η αλήθεια είναι ότι η διάθεση δεν του έλλειψε, όμως δεν βρήκε τους χώρους να περάσει μπάλες στην περιοχή ή να βρει συνδυαστικό ποδόσφαιρο με συνέπεια από το 35΄ περίπου να πάει στις πλευρές. Η θέση εξελίσσεται σε δυσεπίλυτο γρίφο για τον Μάντζιο που περιμένει τον Ρουπ, μετά την επόμενη διακοπή, μήπως και του προσφέρει μια λύση, ειδάλλως είναι βέβαιο ότι θα την αναζητήσει στις χειμερινές μεταγραφές.

Ένας σοβαρός δεύτερος προβληματισμός του προπονητή του Άρη αφορά την αριστερή πλευρά της επίθεσης. Χθες, χρησιμοποίησε τον Κάρλσον βασικό μετά από τέσσερα παιχνίδια, σε μια προσπάθεια και πράγματα να πάρει και κίνητρο να δώσει στον παίκτη. Ο Σουηδός συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις αφού είναι παίκτης που θέλει χώρους και είναι φανερό ότι δυσκολεύεται με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. 

Ο Μενέντες που τον αντικατέστησε στην επανάληψη ήταν πιο δραστήριος, αλλά και πάλι μακριά από το γκολ που θα τον… ξεμπουκώσει. Μόνο ο Σουλεϊμανοφ, αποδεικνύεται λίρα εκατό προσώρας, αλλά προφανώς και δεν φτάνει για να βγει μια σεζόν. Και εδώ είναι φανερό, ότι αν μέχρι τον Γενάρη δεν βρεθούν λύσεις, αυτές θα αναζητηθούν μέσω της απόκτησης ενός ακόμη winger. Όσο περίεργο ακούγεται κάτι τέτοιο όταν έχεις ήδη πέντε, συν τον Παναγίδη που προέκυψε στην πορεία…

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!