Πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη: «Ο Γκουαρδιόλα είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη, αλλά είδε καρότσια σούπερ-μάρκετ και πήραμε τον Όγιος – Χάσαμε τον Μάτα για 30.000»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© Intime

Πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη: «Ο Γκουαρδιόλα είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη, αλλά είδε καρότσια σούπερ-μάρκετ και πήραμε τον Όγιος – Χάσαμε τον Μάτα για 30.000»

Sportal newsroom 00:16 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 13.06.2023

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης, ο οποίος υποστήριξε πως οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να κλείσουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε εμπόδισαν την μετακίνηση.

Προπονητής του Άρη παραλίγο να γίνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα σύμφωνα με τον πρώην τεχνικό διευθυντή των «κίτρινων», Γιάννη Κόντη, ωστόσο η μετακίνηση του χάλασε για τον πιο απίθανο λόγο. Το πρώην στέλεχος της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, υποστήριξε πως ο Ισπανός ήρθε στην Ελλάδα και αντίκρυσε μία εικόνα τριτοκοσμική, με αποτέλεσμα να αρνηθεί την πρόταση.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στον Metropolis:

Για τον Γκουαρντιόλα: «Τη χρονιά που είχε ανέβει ο Άρης από τη Β Εθνική, είχαμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με ένα μοντέλο το οποίο είχε λατίνους ποδοσφαιριστές. Εμείς βάλαμε στο πλάνο τον Γκουαρντιόλα που τότε ήταν προπονητής στη Μπαρτσελόνα Β , είχαμε κάνει ένα ταξίδι στην Ισπανία, με τον ίδιο να έρχεται και στη Θεσσαλονίκη για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του και πήραμε τον Όγιος».

Για τους λόγους που δεν ήρθε: «Τότε η ομάδα είχε νοοτροπία Β' εθνικής, είχε έρθει ο Πεπ στη Θεσσαλονίκη και είδε τις εγκαταστάσεις και την κατάσταση στα αποδυτήρια με πεταμένα ρούχα σε καρότσια σούπερμαρκετ, κάλτσες , παπούτσια και αυτό ήταν ένας λόγος που αποφάσισε να μην έρθει στην ομάδα, με τον Όγιος να είναι ο εκλεκτός».

Για τον Μάτα: «Είχαμε κλείσει τη μεταγραφή του Χουάν Μάτα, αλλά χάλασε για 30.000 ευρώ που ήθελε ο ίδιος για την προμήθεια της μεταγραφής, ενώ τότε αυτό που δινόταν ήταν το μάξιμουμ 5.000 ευρώ, με τον πατέρα του στη συνέχεια να γίνεται μάνατζερ».