Άρης: Σίγουρα τρεις προσθήκες και… βλέπουμε
i

@ intime

Άρης: Σίγουρα τρεις προσθήκες και… βλέπουμε

Η απόφαση για ενίσχυση τον Γενάρη μοιάζει ειλημμένη και σε πρώτο πλάνο βρίσκονται φορ, winger και αμυντικός μέσος. Ανοικτό ενδεχόμενο και για 1-2 ακόμη κινήσεις, υπό προϋποθέσεις.

Τρεις τουλάχιστον προσθήκες από το… πάνω ράφι θα επιδιώξει να κάνει ο Αρης στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με όχημα την επικείμενη νέα ΑΜΚ ύψους 4εκ ευρώ, όπως τουλάχιστον άφησε να διαρρεύσει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Ο λόγος προφανής. Οι χτυπητές αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας, σε συγκεκριμένες θέσεις, το επιβάλλουν αν θέλει ο Άρης να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να κυνηγήσει, το κάτι παραπάνω στο κύπελλο (παιχνίδια με την ΑΕΚ) και φυσικά το πρωτάθλημα, στο οποίο, αυτή τη στιγμή απέχει έξι βαθμούς από την τετράδα. 

Πλέον και με αφορμή τη νέα και τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, διοίκηση και τεχνικό τιμ έχουν ένα επαρκές αγωνιστικό δείγμα γραφής, σχεδόν από όλους τους ποδοσφαιριστές και φυσικά έχουν κατασταλάξει στο ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της ομάδας.

Στην ουσία, η απόφαση για ενίσχυση μοιάζει ειλημμένη και επειδή ο καιρός πλησιάζει, το πλάνο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν συμφωνήσει να γίνουν σίγουρα τρεις προσθήκες και βλέπουμε. Οι τρεις δηλαδή θεωρούνται αναγκαίες για να αλλάξει επίπεδο το γκρουπ και από εκεί και πέρα, αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο, για ακόμη 1-2 κινήσεις, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα και τις αποχωρήσεις που λογικά θα δρομολογηθούν. 

Οι θέσεις είναι λίγο πολύ γνωστές. Σε πρώτο πλάνο, αυτή του φορ. Ο Άρης πορεύεται από την αρχή της σεζόν με μοναδικό επιθετικό τον Μορόν, ο οποίος διάγει εσχάτως και μια περίοδο κάμψης. Θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ δηλαδή ότι θα γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός ακόμη φορ.

Η δεύτερη θέση που… φωνάζει για ενίσχυση είναι ενός ακραίου επιθετικού. Καλός και χρυσός ο Σουλεϊμάνοφ, πολύ σημαντική για το club, τώρα αλλά και μελλοντικά, η χρησιμοποίηση του νεαρού Παναγίδη, όμως χρειάζονται συμπαραστάτες και προσώρας ο Μάντζιος δεν τους έχει βρει στα πρόσωπα των Μενέντες και Κάρλσον (τον Σαβέριο θα τον δούμε μετά την διακοπή μετά από τρεις μήνες απουσίας). Επομένως ένας δεξιοπόδαρος winger είναι απαραίτητος και ήδη οι κιτρινόμαυροι ξεσκονίζουν τις επιλογές τους (παλιές και νέες).

Η 3η κίνηση, πιθανότατα θα αφορά, ένα αμυντικό μέσο. Ακούγεται λιγάκι περίεργο, αφού μετά τον Ζουλ, στο ρόστερ προστέθηκε και ο Βερστράτε, όμως κανείς από τους δυο δεν είναι ο κλασικός κόφτης που θα δώσει ασφάλεια μπροστά από τους στόπερ, ξέχωρα από το γεγονός ότι ο Άρης χρειάζεται και λίγο παραπάνω… μπόι στη μεσαία του γραμμή. 

Ο Άρης έχει αρκετούς παίκτες που είναι περισσότερο οκτάρια και σχεδόν κανέναν που να φημίζεται πρωτίστως για τα ανασταλτικά του προσόντα. Αυτόν τον παίκτη, λογικά, θα ψάξει τον Γενάρη, ακόμη και αν πρόκειται για κάποιο δανεισμό.

Από εκεί και πέρα, αφήνεται να εννοηθεί ότι ενδέχεται να γίνουν 1-2 ακόμη προσθήκες. Η μια θα εξαρτηθεί από την προοπτική επανένταξης του Μάνου Γκαρθία μετά τη δεύτερη διορθωτική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Εφόσον δοθεί ένας λογικός χρονικός ορίζοντας επιστροφής του Ισπανού τότε δεν αποκλείεται να μην γίνει κίνηση τον Γενάρη στη θέση του επιτελικού μέσου. Αν η επανένταξη του 25χρονου καθυστερήσει και βρεθεί στην αγορά μια συμφέρουσα λύση (ίσως κάποιος δανεικός) τότε οι κιτρινόμαυροι δεν το αποκλείουν.