Άρης: Βαλεντίνο Φατόρε ο… 28ος
i

©intime

Άρης: Βαλεντίνο Φατόρε ο… 28ος

Ο αργεντινός με ισπανική υπηκοότητα αμυντικός, έγινε ο 28ος παίκτης του φετινού ρόστερ που χρησιμοποιήθηκε, από την αρχή της σεζόν.

Πάει κι αυτό. Ο Βαλεντίνο Φατόρε ήταν από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές του φετινού, αρκετά μεγάλου σε αριθμό, ρόστερ που δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου στα- συνολικά- 15 παιχνίδια που έχει δώσει ο Άρης ως τώρα στη σεζόν, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ο 22χρονος παίκτης, έγινε έτσι ο 28ος από το ρόστερ που έχει αγωνιστεί έστω και σε ένα παιχνίδι. Οι αρκετές απουσίες που έχουν φέρει στα όρια των αντοχών, το κατά τα άλλα αρκετά… βαθύ φετινό ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, έστω και μετά από σχεδόν ένα γύρο, άνοιξαν την πόρτα της ενδεκάδας και στον Φατόρε, κάτι που ενδεχομένως να μην γινόταν αν δεν απουσίαζαν όλοι αυτοί μαζί.

Μάλιστα εξαιτίας και της τιμωρίας του Φαμπιάνο, αγωνίστηκε ως στόπερ δίπλα στον Μπράμπετς, παρότι η φυσική του θέση είναι δεξιός μπακ.

Ο 22χρονος, αν και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια του, δεν εκτέθηκε αποκομίζοντας τα θετικά σχόλια του Άκη Μάντζιου. «Ο Φατόρε είναι ένα παιδί που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα. Δείχνει απίστευτη διάθεση για να παίξει και βελτιώνεται. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν εξαιρετικός» ήταν το παράσημο του Έλληνα τεχνικού για το ντεμπούτο του Φατόρε, που με την διάθεση που έδειξε, κέρδισε το δικαίωμα να λογίζεται από τον προπονητή του, ως κομμάτι του ροτέισον.

Μετά και την χρησιμοποίηση του Φατόρε, οι μοναδικοί παίκτες που δεν έχουν ακόμη πάρει έστω και ένα λεπτό συμμετοχής, είναι ο τραυματίας Μάνου Γκαρθία, ο επίσης τραυματίας Δεληζήσης και ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, ο Κυριαζής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους 28 που έχουν αγωνιστεί φέτος, δυο αποτελούν ήδη παρελθόν, αλλά πρόλαβαν να γράψουν συμμετοχές. Ο Λούις Πάλμα που πήρε μεταγραφή στη Σέλτικ έχοντας αγωνιστεί στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς με Αραράτ και Ντινάμο Κιέβου καθώς και στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ, και ο Σαλέμ Εμπακατά που αγωνίστηκε στα δυο πρώτα παιχνίδια με την Αραράτ, πριν μεταγραφεί στην Γκαζιαντέπ.