Στον Βρούτση ο ΠΣΑΠΠ για τις παλιές οφειλές σε πρώην παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα

Στον Βρούτση ο ΠΣΑΠΠ για τις παλιές οφειλές σε πρώην παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα

Κώστας Τσιακλής 22:44 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 13.11.2023

Η ηγεσία του ΠΣΑΠΠ επισκέφθηκε τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση, ώστε να δοθεί λύση για τις οφειλές που έχουν Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα σε παλιούς παίκτες.

Ο ΠΣΑΠΠ αναζητεί λύση για τα οφειλόμενα που έχουν Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα σε πρώην παίκτες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η ηγεσία του συνδέσμου επισκέφθηκε τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση. Στο δελτίο του ΠΣΑΠΠ αναφέρεται:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13.11.2023, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Βρούτση, και του ΠΣΑΠΠ, με την παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γεώργιου Μαυρωτά,.

Ο ΠΣΑΠΠ ανέπτυξε διάφορα κρίσιμα θέματα που αφορούν και απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα μέλη του, ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, τη Super League 1, τη Super League 2, καθώς και άλλα κομβικής σημασίας θέματα. Επισημάνθηκε η ανάγκη διασφάλισης, και από την Πολιτεία, των αναγκαίων συνθηκών βιωσιμότητας του επαγγελματικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Super League 2.

Αναδείχθηκε, για μια ακόμα φορά, η αδικαιολόγητα χρονίζουσα εκκρεμότητα που εξακολουθεί να υπάρχει και αφορά σε ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και έτη τον Σύνδεσμο και μεγάλο αριθμό νυν και πρώην μελών του, πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, και σχετίζεται με την καταλυτική και ευμενή παρέμβαση της Πολιτείας στη θεσμική κάλυψη μέρους τελεσιδίκων επιδικασθεισών οφειλών των δύο ανωτέρω ΠΑΕ.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη θεσμικής παρέμβασης, ώστε να διασφαλισθεί η ικανοποίηση δικαστικά αναγνωρισμένων αξιώσεων ποδοσφαιριστών κατά ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών, οι ομάδες των οποίων υποβιβάσθηκαν, αγωνιστικά ή και με άλλο τρόπο, σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Οι κ.κ. Ι. Βρούτσης και Γ. Μαυρωτάς έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα όσα ανέφερε ο ΠΣΑΠΠ και αφού κατανόησαν τη σοβαρότητά τους, δεσμεύθηκαν για τον ορισμό νέας συνάντησης, στην οποία θα αναπτυχθούν διεξοδικότερα όλα τα θέματα, θα υποβληθούν προτάσεις και θα επιδιωχθούν γόνιμες λύσεις.

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε στην ανωτέρω συνάντηση από τους κ.κ. Γεώργιο Μπαντή, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειο Παπαδόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνο Επικοινωνίας, και Αθανάσιο Μακρυνιώτη, Νομικό Σύμβουλο του Συνδέσμου».