Άρης: Πιο… χαλαρός πλέον, για να κλειδώσει την 5η θέση
i

©Intime

Άρης: Πιο… χαλαρός πλέον, για να κλειδώσει την 5η θέση

Αλέξης Σαββόπουλος 10:34 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 26.04.2023

Με λιγότερο άγχος η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:00) με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει μια ανάσα από την εξασφάλιση του στόχου της Ευρώπης. Τα κλειστά χαρτιά από Τερζή και τα σενάρια.

Ο Άρης στα παιχνίδια κόντρα στις τέσσερις ομάδες που κατέχουν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις στα playoffs, δεν τα έχει πάει ιδιαίτερα καλά αν και αρκετά παιχνίδια πλησίασε στο να πάρει αποτέλεσμα. Κόντρα στον σημερινό του αντίπαλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 19:00, τον Ολυμπιακό, έχει τον τρόπο του και έχει πάρει τέσσερις βαθμούς. Το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και σήμερα, ώστε να τελειώνει όσο πιο γρήγορα με την εξασφάλιση της 5ης θέσης και μαθηματικά, τώρα που ο… αέρας των τεσσάρων βαθμών τον έχει καταστήσει πιο απελευθερωμένο.

Η κοντινή απόσταση των δυο αναμετρήσεων, αυτή του Βόλου με την αποψινή, δεν επέτρεψε στον Τόλη Τερζή να δοκιμάσει κάτι συγκεκριμένο. Επομένως όλα τα σενάρια είναι ανοικτά όπως επίσης και το ενδεχόμενο να δούμε ένα ελεγχόμενο ροτέισον, όπως επίσης και την συνταγή του Βόλου.

Στην άμυνα, η συμμετοχή ή όχι του Ενκουλού που ταλαιπωρήθηκε από λοίμωξη τις προηγούμενες μέρες θα καθορίσει την τετράδα. Αν ο Τερζής κρίνει ότι δεν είναι ακόμη 100% σε επίπεδο δυνάμεων, η μοναδική, αναγκαστική, αλλαγή στα μετόπισθεν θα είναι ο Εμπακατά αντί του τραυματία Οντουμπάτζο με τον Πίρσμαν να παραμένει στο πλευρό του Φαμπιάνο και τον Μαζικού αριστερά.

Στα χαφ η τριάδα Ετέμπο-Νταμπό-Νταρίντα λειτούργησε καλά και ο μοναδικός λόγος να αλλάξει κάτι είναι για λόγους φρεσκάδας και τη θέση του Νταμπό ή του Ετέμπο να πάρει ο Ντουκουρέ. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την επίθεση με τον Ματέο να έχει τις πιθανότητές του αντί του Ιτούρμπε.