Άρης: Πρεμιέρα αντίδρασης και χαρακτήρα 
i

@intime

Άρης: Πρεμιέρα αντίδρασης και χαρακτήρα 

Αλέξης Σαββόπουλος 09:33 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 20.08.2023

Ο Άρης, λίγες ώρες μόνο μετά τον άδοξο αποκλεισμό του από την Ντινάμο στο Conference League ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος με στόχο μια νίκη-βάλσαμο απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Αρης θα ήθελε το εναρκτήριο παιχνίδι του για το νέο πρωτάθλημα, να το έδινε κάτω από καλύτερες είναι η αλήθεια, συγκυρίες. Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του conference league όμως, ειδικά με τον οδυνηρό τρόπο που συνοδεύτηκε κόντρα στη Ντινάμο, έχει φέρει μια απόλυτα δικαιολογημένη απογοήτευση και ταυτόχρονα μια μεγάλη ανάγκη να βγει αντίδραση ώστε να αντισταθμιστεί ως ένα βαθμό, η πίκρα του αποκλεισμού.

Το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Μια νίκη σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε έναν αναβαθμισμένο αντίπαλο αγωνιστικά, θα επαναφέρει την ηρεμία και θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της πίεσης που νιώθει το γκρουπ αλλά και ο προπονητής από το βράδυ της Πέμπτης. Ταυτόχρονα θα δείξει τον χαρακτήρα της ομάδας του Τόλη Τερζή και την προοπτική επίτευξης υψηλών στόχων, που εκ προοιμίου πρέπει να θεωρούνται αυτονόητοι.

Ο Έλληνας τεχνικος έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τη δεδομένη κόπωση λόγω της υπερπροσπάθειας της ρεβάνς του Βουκουρεστίου, και αγωνιστικά ζητήματα. Ο Ματαρίτα θα απουσιάσει γιατί κουβαλάει τιμωρία από την περσινή σεζόν στη Ντνιπρο ενώ Κουέστα και Μπράμπετς, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή αλλά παραμένουν αμφίβολοι. Εκτός αυτού και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Νταρίντα και ο Τζούρασεκ αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών εξού και έγιναν αλλαγή με την Ντινάμο.

Ο Τερζής λογικά δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα, ειδικά στην άμυνα που οι λύσεις είναι περιορισμένες. Μοναδική εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει η συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα του Μπράμπετς, αν και δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

Από τη μέση και μπροστά επίσης δεν αναμένονται αλλαγές, απο τη στιγμή που ο Νταρίντα είναι κανονικά στην αποστολή. Απλά ο τεχνικός του Άρη θα κληθεί λογικά μέσα στον αγώνα να διαχειριστεί την κόπωση συγκεκριμένων ποδοσφαριστών, επιλέγοντας φρέσκα πόδια.