Ρουπ: Γιατί νιώθει ότι ξαναγεννιέται… ποδοσφαιρικά
i

Ρουπ/©Intime

Ρουπ: Γιατί νιώθει ότι ξαναγεννιέται… ποδοσφαιρικά

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 22.02.2023

Η ανάγνωση πίσω από το «είμαι ακόμη εδώ» του Γερμανού, Λούκας Ρουπ, η παραλίγο μεταγραφή στη Χατάισπορ και η προσπάθεια αναγέννησης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης είχε δυο απόλυτους πρωταγωνιστές στη νίκη επί του ΟΦΗ. Τον Νταρίντα και τον Λούκας Ρουπ. Και αν ο Τσέχος θεωρείται ήδη… παλιός, ο Γερμανός που ήρθε τελευταία στιγμή στα μέρη μας, τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να μας συστήνεται. Όχι ότι έχει να αποδείξει τίποτα. Τα 137 παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα, τα 41 στη δεύτερη κατηγορία, τα 31 σε Πρέμιερ Λιγκ με τη Νόριτς, αποτελούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια. Απλά είχε ανάγκη μια νέα αρχή. Έναν αγωνιστικό επαναπροσδιορισμό μετά τα όσα μεσολάβησαν από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι πριν λίγες μέρες που αποκτήθηκε από τον Άρη. Έτσι εξηγείται και το λακωνικό: «Είμαι ακόμη εδώ» που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, τον οποίο υπέγραψε με ένα γκολ και μια ασιστ.

Να δείξει σε όλους ότι δεν είναι τελειωμένος, όπως αρκετοί προεξοφλούσαν αφού πριν από λίγες μέρες έκλεισε τα 32 του χρόνια. Για τον ίδιο, το επτάμηνο που ακολούθησε το τέλος της συνεργασίας του με τη Νόριτς, του ήρθε λίγο απότομα. Από τα μεγαλεία κα το ροζ συννεφάκι της Πρέμιερ Λιγκ και το γκολ στο Άνφιλντ, δίχως ομάδα. Ίσως και με δική του ευθύνη, αφού απέρριπτε τη μια μετά την άλλη τις προτάσεις που είχε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν πηγαίνεις για τα πολλά, καμία φορά χάνεις και τα λίγα.

Ο Άρης ήταν κάτι σαν Μάννα εξ ουρανού. Παιχνίδι της μοίρας. Θα μπορούσε να είχε υπογράψει στη Χατάισπορ που τον ήθελε πολύ και σήμερα να ήταν πάλι χωρίς ομάδα, αφού ο φονικός σεισμός, ουσιαστικά διέλυσε την τούρκικη ομάδα. Το μόνο που ήθελε ήταν να πάει κάπου να αγωνιστεί. Για αυτό και δέχθηκε να υπογράψει ένα συμβόλαιο με πολύ χαμηλές αποδοχές, ως το καλοκαίρι. Απόλυτα έτοιμος θεωρεί ότι θα είναι στα πλει-οφ. Και είναι βέβαιο ότι αν επαναλάβει εμφανίσεις σαν την προχθεσινή στο «Γεντί Κουλέ», τότε το καλοκαίρι θα διαπραγματευτεί, από την αρχή τοι ενδεχόμενο να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στο Κλεάνθης Βικελίδης.