Άρης: Οι δυνάμεις του άξονα

Φάση από την αναμέτρηση ΟΦΗ - Άρης

i

© INTIME

Άρης: Οι δυνάμεις του άξονα

Αλέξης Σαββόπουλος 18:12 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 21.02.2023

Σε ποιους ποδοσφαιριστές στήριξε το τακτικό πλάνο νίκης ο Τερζής και πως το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Η νίκη του Άρη στο Ηράκλειο θεμελιώθηκε σε μεγάλο βαθμό στο καλύτερο πρώτο ημίχρονο που έκανε μετά από καιρό η ομάδα της Θεσσαλονίκης και στην επιλογή του Τερζή να φορτώσει τον άξονα παίζοντας με την διάταξη των τριών του κέντρου, Ετέμπο-Νταρίντα-Ρουπ. Οι τρεις αυτοί παίκτες κυριάρχησαν κατά κράτος, έκλεβαν μπάλες, άλλαζαν δίχως λάθη την μπάλα σε σχετικά κοντινές αποστάσεις (μόνο ο Ετέμπο δεν απέφυγε 1-2 λαθάκια) βοηθώντας στον έλεγχο της κυκλοφορίας και το ακόμη πιο σπουδαίο ήταν ότι, ειδικά ο Ρουπ με τον Νταρίντα πατούσαν περιοχή από την πίσω ζώνη και απειλούσαν κιόλας. Αμφότεροι σκόραραν, ανοίγοντας δρόμο για την επικράτηση.

Το τακτικό αυτό πλάνο αποθεώθηκε στη φάση του δεύτερου γκολ, που εντός της περιοχής των Κρητικών είναι πέντε παίκτες του Άρη. Αναφορά πρέπει να γίνει και στον Ματέο που συνέκλινε στον άξονα και δημιούργησε πολυκοσμία, κάνοντας μερικές εξαιρετικές ενέργειες αλλά και τις- κλασσικές- 2-3 λάθος μεταβιβάσεις.

Το πόσο καλά λειτούργησε ο άξονας, αποτυπώνεται και στους αριθμούς. Ο βιονικός Νταρίντα σε 80 λεπτά συμμετοχής σημείωσε ένα γκολ με 2 on target τελικές, είχε 1 off target προσπάθεια και 1 δοκάρι και 73 επαφές με την μπάλα, έχοντας 48/58 εύστοχες πάσες. Εξαιρετικός και ο Λούκας Ρουπ: σε 60 λεπτά ο Γερμανός είχε ένα γκολ, μια ασίστ, 16/21 εύστοχές πάσες, δυο key passes, 2/2 εναέριες μονομαχίες και 5/7 μονομαχίες, 4/6 βαθιές μπαλιές, τρεις αναχαιτίσεις και δυο τάκλιν. Πολύτιμη η βοήθεια και του Ετέμπο με 47/51 εύστοχες πάσες, 5/5 μακρινές μπαλιές, τρία κλεψίματα, τρία τάκλιν, ένα μπλοκαρισμένο σουτ και μια αναχαίτιση.

Το πρόγραμμα Βόλου, Άρη, Ατρομήτου και Παναιτωλικού και οι μάχες για μία θέση στα Play Off
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:27 - 21.02.2023

Το πρόγραμμα Βόλου, Άρη, Ατρομήτου και Παναιτωλικού και οι μάχες για μία θέση στα Play Off

Μετά τη νίκη στο Ηράκλειο, ο Άρης άφησε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης εξάδας τον ΟΦΗ, αλλά και τους Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν δύο θέσεις στα Play Off.

Σπουδαία δουλειά και από τον Ματέο που κινήθηκε πολλές φορές στον άξονα. Ο αργεντινός είχε 61 επαφές, 31/42 εύστοχες πάσες, ένα κλέψιμο, τρία κερδισμένα φάουλ και 6/7 κερδισμένες μονομαχίες.