Ο Άρης «κλείνει» τον Βερστράτε της Αντβέρπ

Μπίργκερ Βερστράτ

i

© Photo by ANP via Getty Images

Ο Άρης «κλείνει» τον Βερστράτε της Αντβέρπ

Αλέξης Σαββόπουλος 13:15 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 09.09.2023

Σε συζητήσεις με την Βελγική ομάδα οι κιτρινόμαυροι για την απόκτηση του 29χρονου αμυντικού μέσου που προκρίνεται όσο δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη με τον Σάσα.

Ο Σάσα παραμένει η πρώτη επιλογή, όμως ο Άρης λόγω πίεσης χρόνου είναι υποχρεωμένος να εξετάζει και τις εναλλακτικές του για τη θέσου του αμυντικού χαφ. Μία από αυτές, είναι αυτή του Μπίργκερ Βερστράτε που υπάρχει καιρό τώρα στη λίστα του Αρη. Ο Βέλγος αμυντικός μέσος συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Μάντζιος για τη θέση του "κόφτη" και επίσης η ομάδα του είναι θετική στο να τον παραχωρήσει.

Ο παίκτης δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του προπονητή του και έχει και το πλεονέκτημα ότι είναι κοινοτικός, κάτι που κοιτάζει ο Άρης λόγω της πληρότητας στις θέσεις των ξένων που διαθέτει. Ο Αρης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ξεκίνησε ήδη τη διαπραγμάτευση με την Αντβέρπ αφού υπάρχει και η στενότητα χρόνου, και επιδιώκει να τον αποκτήσει ως ελεύθερο, καταβάλλοντας ένα ποσό στην βελγική ομάδα, ώστε να εξασφαλίσει την ελευθέρας του. Ο Βερστράτε δεν είναι μια φθηνή περίπτωση, αφού εφόσον υπάρξει συμφωνία με την Αντβέρπ, θα κοστίσει στον Αρη 500.000 ευρώ ετησίως και θα αποκτηθεί για δυο χρόνια.

Ο Βερστράτε ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Κλαμπ Μπριζ, φτάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα αλλά με μόλις 11 συμμετοχές ενώ είχε δοθεί και έναν χρόνο δανεικός στη Μουσκρόν (12 συμμ.).

Το 2015 αποχώρησε ως ελεύθερος για την Κόρτραϊκ, όπου μετά από 42 συμμετοχές έπεισε την Γάνδη να τον αγοράσει με 1 εκ. ευρώ. Εκεί είχε ακόμα μία πιο γεμάτη διετία με 78 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ που έφεραν στον δρόμο του της Κολωνίας, δαπανώντας 4 εκ. ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Γερμανίας. Η επιλογή δεν ήταν η καλύτερη για τον Βέλγο που το 2020 δόθηκε δανεικός στην Άντβερπ και έναν χρόνο αργότερα αποκτήθηκε από τον βελγικό σύλλογο έναντι 2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας συνολικά με τη φανέλα της 81 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ.