Άρης: Σε συζητήσεις με Ζαν Ζιλ

Ζαν Ζιλ

i

© Photo by Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Άρης: Σε συζητήσεις με Ζαν Ζιλ

Ο 25χρονος Καμερουνέζος από την Πολωνική Γκόρνικ είναι ένας από τους εκλεκτούς του Ρόμπερτ Παλίκουτσα για τη θέση του δεύτερου αμυντικού χαφ. Ποιο είναι το προφίλ του Αφρικανού μέσου.

Μετά τον Τζούρασεκ ο Άρης κοιτάζει και την περίπτωση του Ζαν Ζιλ της Γκόρνικ, θέλοντας να ολοκληρώσει τις προσθήκες στη μεσαία του γραμμή. Ο Καμερουνέζος, είναι κλασσικός… κόφτης και τις δυο τελευταίες σεζόν αγωνιζόταν στην πολωνική Γκόρνικ, στην οποία την πρώτη χρονιά είχε πάει ως δανεικός από την Αλμπαθέτε και το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερη μεταγραφή. 

Είναι 25 ετών, γεννημένος στην πρωτεύουσα του Καμερούν, την Γιαουντέ, στις 25 Απριλίου του 1998 και έχει ύψος 1,77μ. Σε ηλικία 18 ετών άφησε την περίφημη Ακαδημία Aspire στη Σενεγάλη, από την οποία έχουν βγει παίκτες όπως ο Ονιεκούρου, και εντάχθηκε στη 2η ομάδα της Ράγιο Βαγιεκάνο. Έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Νοεμβρίου στην Tercera División και δυο χρόνια αργότερα τον απέκτησε η Αλμπαθέτε, εντάσσοντάς τον αρχικά στη 2η ομάδα. 

Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε στις 17 Αυγούστου του 2018 κόντρα στη Ντέπορ στη Segunda División. Τον επόμενο Γενάρη μάλιστα επέκτεινε το συμβόλαιό του ως το 2021 και αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός στη Μούρθια στην 3η κατηγορία κάνοντας εννιά παιχνίδια. Τον Ιούλιο του 2019 δόθηκε εκ νέου δανεικός στην CF Rayo Majadahonda για ένα χρόνο.

Είχε μια γεμάτη χρονιά με 25 ματς (τα 24 βασικός). Επέστρεψε στην Αλμπαθέτε για τη σεζόν 2020-21 κάνοντας 28 εμφανίσεις (18 βασικός), στην Σεγκούντα. Τον Σεπτέμβριο του 2021 δόθηκε για τελευταία φορά δανεικός, αυτή τη φορά στην Γκόρνικ, η οποία τον αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι. Με την πολωνική ομάδα μετράει συνολικά, την διετία που ήταν εκεί 50 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τις 31 βασικός.