Στον Βερστράτε ο Μάντζιος ψάχνει ένα νέο Τζέγκο

Μπίργκερ Βερστράτ

i

© Photo by ANP via Getty Images

Στον Βερστράτε ο Μάντζιος ψάχνει ένα νέο Τζέγκο

Τα κοινά χαρακτηριστικά του Βέλγου αμυντικού μέσου που παίρνει ο Αρης και γιατί ο έλληνας τεχνικός ευελπιστεί να αποδειχθεί ισάξιος του Αυστραλού ρολίστα.

Ο Αρης είχε τον Σάσα ως πρώτη επιλογή για την κάλυψη της θέσης του αμυντικού μέσου αφού τον βραζιλιάνο ο Μάντζιος τον ήξερε καλά και δεν θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Παράλληλα οι άνθρωποι του Αρη είχαν και τρεις εναλλακτικές σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν προχωρούσε του Σάσα, όπως και έγινε.

Μια από αυτές και ο Βερστράτε της Αντβέρπ. Οχι άγνωστος στο σκάουτινγκ του Αρη αφού η περίπτωσή του είχε πέει στα χέρια τους καιρό τώρα. Τότε δεν υπήρχε όμως πίεση χρόνου και οι κιτρινόμαυροι κοιτούσαν κι άλλες επιλογές, ενδεχομένως καλύτερες. Τις τελευταίες μέρες, ο Βέλγος επανήλθε στο προσκήνιο αφού είναι ό,τι πιο κοντικό στα χαρακτηριστικά με τον Τζέγκο. Με τον Αυστραλό, συνεπικουρούμενο απο τους Σάσα και Ματίγια, ο Μάντζιος σφυρηλάτησε την καλή ανασταλτική λειτουργία του Αρη που σε μεγάλο βαθμό τον οδήγησε στην κατάκτηση της 3ης θέσης για δυο διαδοχικές σεζόν.

Ο Μάντζιος ευελπιστεί ότι ο 29χρονος Βέλγος θα αποδειχθεί ισάξιος και γιατί όχι καλύτερος του Αυστραλού. Είναι και ο ίδιος ένα μηχανάκι στη μεσαία γραμμή που δεν θα διστάσει να παίξει τον ρόλο του… χαμάλη και όχι του πρωταγωνιστή. Ποτέ δεν τον διεκδίκησε στις ομάδες που ήταν. Είναι επίσης εξίσου aggressive αλλά όχι τόσο δυνατός όσο ο Τζέγκο στην προσωπική μονομαχία και κατ΄ επέκταση στις ανακτήσεις. Είναι όμως καλύτερος με την μπάλα στα πόδια και την παραγωγή παιχνιδιού.

Το πιο σημαντικό του προσόν είναι ότι έχει τακτική πειθαρχία, και δύσκολα θα χάσει τη θέση του. Κάτι που θα φανεί χρήσιμο στον Μάντζιο είναι ότι γνωρίζει άριστα στο 4-2-3-1 που είναι ο αγαπημένος σχηματισμός του έλληνα τεχνικού. Το υπηρέτησε στα περισσότερα παιχνίδια σε Κόρτραικ, Γάνδη και Αντβέρπ. Συνήθως ήταν ο ένας απο τους δυο αμυντικούς χαφ (αριστερά). Στα 29 του σε μια πολύ καλή ηλικία και έχοντας κάνει προετοιμασία με την Αντβέρπ, κανονικά δεν θα χρειαστεί χρόνο και το μόνο που του λείπει είναιο αγωνιστικός ρυθμός.