Οριστική συμφωνία ο Άρης με Βερστράτε, τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Μπίργκερ Βερστράτ

i

© Photo by ANP via Getty Images

Οριστική συμφωνία ο Άρης με Βερστράτε, τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Αλέξης Σαββόπουλος 20:31 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 09.09.2023

Η άρνηση της Φορταλέζα να αφήσει ελεύθερο τον Βραζιλιάνο, οδήγησε τον Αρη να καταλήξει τελικά στον 29χρονο Βέλγο με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία για δυο χρόνια.

Το σίριαλ της επιστροφής του Λούκας Σάσα δεν κράτησε παρά μόνο λίγα 24ωρα. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε τελικά να αποδεσμευτεί απο την Φορταλέζα και η πίεση χρόνου οδήγησε τον Άρη στην άμεση ενεργοποίηση της εναλλακτικής που είχε για την κάλυψη της θέσης του αμυντικού μέσου.

Δηλαδή στον Μπίργκερ Βερστράτε της Αντβέρπ με τον οποίο ήταν άλλωστε σε επαφή το τελευταίο διάστημα. Ο 29χρονος Βέλγος, δεν υπολογιζόταν από την Αντβέρπ και με δεδομένο ότι έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, υπήρχε πρόσφορο έδαφος για την απόκτησή του. 

Ο Άρης θα καταβάλει ένα ποσό στην βελγική ομάδα, ώστε να τον αποκτήσει ως ελεύθερο και η συμφωνία που υπάρχει με τον παίκτη είναι για συμβόλαιο δυο ετών. Στον Βερστράτε μέτρησε αρκετά, το ότι είναι κοινοτικός, σε καλή ηλικία και ό, τι πιο κοντινό υπήρχε στα χαρακτηριστικά που ζητούσε ο Μάντζιος για τον αμυντικό χαφ που ήθελε. Δηλαδή, με πολλά τρεξίματα, τακτική πειθαρχία, aggressive παιχνίδι και σωστή αντίδραση στο τρανζίσιον.

Ο Βέλγος αναμένεται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη για να περάσει απο εξετάσεις, να υπογράψει και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μάντζιου.

Ο Βερστράτε ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Κλαμπ Μπριζ, φτάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα αλλά με μόλις 11 συμμετοχές ενώ είχε δοθεί και έναν χρόνο δανεικός στη Μουσκρόν (12 συμμ.).

Το 2015 αποχώρησε ως ελεύθερος για την Κόρτραϊκ, όπου μετά από 42 συμμετοχές έπεισε την Γάνδη να τον αγοράσει με 1 εκ. ευρώ. Εκεί είχε ακόμα μία πιο γεμάτη διετία με 78 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ που έφεραν στον δρόμο του της Κολωνίας, δαπανώντας 4 εκ. ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Γερμανίας. 

Η επιλογή δεν ήταν η καλύτερη για τον Βέλγο που το 2020 δόθηκε δανεικός στην Άντβερπ και έναν χρόνο αργότερα αποκτήθηκε από τον βελγικό σύλλογο έναντι 2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας συνολικά με τη φανέλα της 81 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ.