Η νεοσύστατη Αραράτ και η πρωτάρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση Εγνατία στον δρόμο του Άρη

Εγνατία

i

©IG:egnatia.al

Η νεοσύστατη Αραράτ και η πρωτάρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση Εγνατία στον δρόμο του Άρη

Κώστας Τόπας 15:11 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 21.06.2023

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αραράτ (Αρμενία) – Εγνατία (Αλβανία), στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαριού Αραράτ (Αρμενία) – Εγνατία (Αλβανία). Ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας και ο δεύτερος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τα ματς Αραράτ - Εγνατία θα πραγματοποιηθούν 13 και 20 Ιουλίου και οι «κίτρινοι» θα πέσουν στη... μάχη στις 27/7 και στις 3/8.

Νεοσύστατη ομάδα η Αρατάτ

Η ομάδα της Αρμενίας ιδρύθηκε το 2017 και ήδη έχει στην τροπαιοθήκη της δύο πρωταθλήματα της χώρας. Εδρεύει στο Γιερεβάν, πρωτεύουσα της χώρας και στο ρόστερ της Αραράτ υπάρχουν ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες και δεν στηρίζεται μόνο σε Αρμένιους ποδοσφαιριστές όπως γίνεται στις πλείστες ομάδες της Αρμενίας

O 29χρονος εξτρέμ Μέιλσον Λίμα, o οποίος είναι Γεννημένος στην Ολλανδία, έχει κάνει μία εμφάνιση για την εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου, κοστολογείται 350 χιλιάδες ευρώ βάσει Transfermarkt. Ενας ακόμη ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει είναι ο Γούλφριν Έζα, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, έχοντας πετύχει 13 γκολ.

Πρόκειται για νεοσύστατη ομάδα η οποία ιδρύθηκε το 2017 και ήδη πανηγυρίζει δύο πρωταθλήματα στη χώρα της. Η έδρα της είναι το Αvan Academy Stadium, χωρητικότητας 1500 θεατών. Η Αραράτ έχει προπονητή τον 45χρόνο Βαρντάν Μπιτσαχτσιάν ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στις 22 Ιουλίου 2022. Ο Αρμένιος τεχνικός αρκέσετε στο 4-2-3-1, ενώ για πρώτη φορά στους πάγκους έκατσε το 2011 για χάρη της Σιράκ ΦΚ

Ιδιοκτήτης της Αραράτ είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Σαμβέλ Καραπετιάν ο οποίος έχει ως στόχο τη δυναστεία στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και τις ευρωπαϊκές επιτυχίες με είσοδο σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Τη φετινή σεζόν η Αραράτ τερμάτισε στην τρίτη θέση με 76 βαθμούς,  στο -4 από την δεύτερη Πιουνίκ και στο -7 από την πρωταθλήτρια Ουραρτού.

Πρωτάρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση η Εγνατία

Η Εγνατία αποτελεί ιστορικό σύλλογο της Αλβανίας, καθώς ιδρύθηκε το 1934. Κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία το 2021, ενώ είχε μείνει και για μία σεζόν σ' αυτή το 2004/2005. Το 2020/21 κατέκτησε τον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας το 2020/21, αλλά και το Κύπελλο φέτος, η οποία είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας. Φέτος κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα αποτελείται κυρίως από Αλβανούς ποδοσφαιριστές.

Στο τιμόνι της βρίσκεται ο Εντλίρ Τέτοβα, 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής αρκετών ομάδων στο Αλβανικό πρωτάθλημα. Βάσει χρηματιστηριακής αξίας ο πιο ακριβός παίκτης της ομάδας είναι ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Μεδέιρος (400.000 ευρώ), ενώ πρώτος σκόρερ της είναι ο Ράφαελ Ντουαμένα με 11 γκολ, με τον Μεδέιρος να ακολουθεί με επτά γκολ και 10 ασίστ.