Χωρίς αλλαγές το Κύπελλο Ελλάδας τη νέα σεζόν

Τελικός Κυπέλλου

i

© Intime

Χωρίς αλλαγές το Κύπελλο Ελλάδας τη νέα σεζόν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:16 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 20.06.2023

Το σύστημα του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει και της νέας σεζόν θα παραμείνει το ίδιο, παρά τα όσα συνέβησαν φέτος.

Το σίριαλ του φετινού Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με αποκορύφωμα το ζήτημα με τον ορισμό της έδρας, έφερε στο προσκήνιο πιθανές αλλαγές στο σύστημα του θεσμού ενόψει και της νέας σεζόν, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν θα εφαρμοστούν.

Μπορεί στη συνεδρίαση που διεξήχθη τη Δευτέρα (19/6), να ακούστηκε η πρόταση για διπλό τελικό με σκοπό να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα με την έδρα, ωστόσο αυτή δεν προχώρησε ποτέ. Από την πλευρά των δύο «Δικεφάλων», τόσο ο Μάκης Γκαγκάτσης όσο και ο Αλέξης Αλεξίου διαφώνησαν με αυτήν την προοπτική της αλλαγής, με αποτέλεσμα το σύστημα να παραμείνει ίδιο. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρόταση έγινε από τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου και τον Α' αντιπρόεδρο, Αστέριο Αντωνίου.

Όσον αφορά στον θεσμό του Κυπέλλου, στην πρώτη φάση (27/8) θα μπουν οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ, ενώ οι ομάδες της Super League 2 θα μπουν στην τρίτη φάση (13/9).

Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας που δεν θα πάρουν μέρος στα προκριματικά της Ευρώπης θα κάνουν πρεμιέρα στην πέμπτη φάση (7-8/10), ενώ το... ευρωπαίο Big-5 (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης) θα μπει στο Κύπελλο από την έκτη φάση (31/10, 2/11).

Από την έκτη φάση μέχρι και τα ημιτελικά οι αγώνες θα είναι διπλοί, ενώ ο τελικός του θεσμού προγραμματίστηκε για το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

«Είχαμε προβλέψει ότι εάν είναι στον τελικό μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη τότε θα γίνονταν στο Πανθεσσαλικό, που είναι στη μέση της απόστασης. Το ότι δεν δέχονταν οπαδούς των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό εμένα με ξενίζει. Έγινε ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους, κάτι που δεν θα επαναληφθεί». Δεν θα πούμε κάποια συγκεκριμένη πόλη, που θα γίνει, αλλά θα δούμε ανάλογα με τις ομάδες (σ.σ. που θα συμμετάσχουν στον τελικό) και θα βγάλει απόφαση η Εκτελεστική. Θα είναι όλα στο τραπέζι. 

Δεν θα βάλουμε μόνο το Πανθεσσαλικό. Ή διπλός τελικός ή θα πάμε στο εξωτερικό (σ.σ. εάν εισπράξουν αρνήσεις). Εάν συνεχίσει η UEFA (σ.σ. να μη στέλνει ξένους διαιτητές Elite ή Α' Κατηγορίας) που κατά την άποψή μου θα συνεχίσει, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παίζουμε με πολύ λιγότερους ξένους και πολύ περισσότερους Έλληνες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για να πάμε το 2024 με τέτοιον τρόπο, ώστε να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά οι Έλληνες. Θα έχουμε και τότε ξένους διαιτητές, αλλά με σύστημα ανταλλαγών. Δηλαδή εάν θέλουμε εμείς έναν διαιτητή από την Ολλανδία να στέλνουμε και εμείς έναν διαιτητή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος μετά τον τελικό.