Άρης: Τελευταία παράσταση στο «Βικελίδης»

Άρης: Τελευταία παράσταση στο «Βικελίδης»

Αλέξης Σαββόπουλος 08:51 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 08.05.2023

Το προσωπικό κίνητρο για αρκετούς παίκτες που θα αποχαιρετήσουν σήμερα το κοινό του Άρη αλλά και το ομαδικό για μια τελευταία θετική εικόνα κόντρα στους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Άρης, τα έφερε έτσι η τύχη, να παίζει τις δυο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs με τις δυο ομάδες που κυνηγούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τον δικό του μίνιμουμ στόχο που ήταν η 5η θέση και η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει… αδειάσει. Ότι έχει ξεμείνει από κίνητρα. Ίσα-ίσα θέλει να κλείσει με θετικό πρόσημο τη σεζόν και να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται κόντρα στις δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ειδικά το σημερινό κόντρα στην ΑΕΚ έχει και μια ξεχωριστή σημασία. Είναι το τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι και οι παίκτες του Άρη θα ήθελαν να αποχαιρετήσουν το κοινό τους με μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα. Για κάποιους από αυτούς που θα χρησιμοποιηθούν μάλιστα σήμερα, ίσως θα είναι και η τελευταία φορά που θα πατήσουν το χορτάρι του Κλεάνθης Βικελίδης ως ποδοσφαιριστές του Άρη. Ο Ιτούρμπε για παράδειγμα. Ο Καμάτσο, Ο Ετέμπο και αναφέρομαι μόνο σε αυτούς πουν έχουν λήγοντα συμβόλαια και δεν θα συνεχίσουν. Έχουν ένα ξεχωριστό προσωπικό κίνητρο, να πουν αντίο με μια τελευταία καλή εικόνα.

Σε αυτή την κατηγορία θα ήταν και ο Πάλμα του οποίου η πώληση είναι πολύ πιθανή, αλλά η γαστρεντερίτιδα τον αφήνει εκτός. Για τον Τερζή πέρα από την απουσία του πρώτου σκόρερ του, ένα ζήτημα αποτελεί η κόπωση αρκετών παικτών. Για αυτό και σκοπεύει να φρεσκάρει την ενδεκάδα του με 2-3 νέα πρόσωπα που θα δώσουν ενέργεια. Ντουκουρέ και Ρουπ στη μεσαία γραμμή αντί Ετέμπο και Νταμπό είναι δυο πολύ πιθανές αλλαγές, με τον Γερμανό να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο βασικό σχήμα. Ο Καμαρά επίσης αντί του Γκρέι. Ο Ιτούρμπε αντί του απόντα Πάλμα. Στην άμυνα τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον Φαμπιάνο και αν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα γιατί είναι από τους πλέον ταλαιπωρημένους αφού Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού και Πίρσμαν δύσκολα θα αλλάξουν. Αν η συμμετοχή του Βραζιλιάνου κριθεί ως ρίσκο, τότε δίπλα στον Πίρσμαν θα αγωνιστεί ο Ενκουλού.