Τεστ ετοιμότητας για Ζουλ και Σαβέριο
i

©intime

Τεστ ετοιμότητας για Ζουλ και Σαβέριο

Αλέξης Σαββόπουλος 09:36 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 17.11.2023

Στο οικογενειακό διπλό με την Κ19, ο Μάντζιος θα τσεκάρει το επίπεδο της αγωνιστικής ετοιμότητας των δυο παικτών που επέστρεψαν μετά από καιρό.

Ο Άρης, όπως και στην προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος, επέλεξε να μην κάνει φιλικό παιχνίδι, υπό το φόβο κάποιου νέου αχρείαστου τραυματισμού. Αντ΄ αυτού, ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να… σπάσει τη ρουτίνα των προπονήσεων στο Ρύσιο, με ένα οικογενειακό διπλό με την ομάδα Κ19. Θα είναι όπως και την προηγούμενη φορά μικρότερης διάρκειας και θα έχει διπλή σημασία. Αφενός να αλλάξουν παραστάσεις οι ποδοσφαιριστές πριν μπουν από εβδομάδα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας, αλλά να πάρουν και αγωνιστικό ρυθμό παίκτες που τον έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την κατηγορία, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται δυο ποδοσφαιριστές που ήταν για καιρό τραυματίες. Ο Κίκε Σαβέριο και ο Ζαν Ζουλ. Τρεις μήνες και κάτι ο ένας, δυο και κάτι ο δεύτερος, χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους, προκειμένου σιγά- σιγά να μπουν στο ροτέισον του Έλληνα τεχνικού. Ειδικά ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ, θα χρειαστεί σύντομα να επωμιστεί το βάρος, αφού ο έτερος, Βερστράτε, έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, που ακολουθεί αυτόν με τον Παναθηναϊκό. Επομένως, ο Μάντζιος θέλει να του δώσει ρυθμό και δεν αποκλείεται, με δυο ακόμη γεμάτες εβδομάδες με προπονήσεις στα πόδια του, να του δώσει χρόνο και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Κίκε Σαβέριο, αποτελεί ουσιαστικά εσωτερική μεταγραφή. Έχει προλάβει να αγωνιστεί μόλις ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με την Αραράτ. Ο Μάντζιος ευελπιστεί ότι σταδιακά, ο Ισπανός, που έχει κάποια καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, θα του δώσει λύσεις στο επιθετικό τρίτο. Εκεί δηλαδή που δεν έχει πάρει πράγματα από Μενέντες και Κάρλσον. Ο Σαβέριο, μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο πλευρές της επίθεσης και στον διπλό με την Κ19, ο προπονητής του Άρη θα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσεκάρει το επίπεδο της ετοιμότητάς του. Χρόνο συμμετοχής θα πάρει και ο Τζούρασεκ, που επίσης ταλαιπωρήθηκε εσχάτως από ενοχλήσεις και δεν έχει βρει το χρόνο που θα ήθελε.