Άρης: Θέλει ποδαρικό με το… δεξί κόντρα στον ΠΑΟΚ
i

Άρης παίκτες/©Intime

Άρης: Θέλει ποδαρικό με το… δεξί κόντρα στον ΠΑΟΚ

Αλέξης Σαββόπουλος 08:52 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 19.03.2023

Τη νίκη αλλά και τη διατήρηση του απαραβίαστου της εστίας του για ένα ακόμη παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, θέλει να σημειώσει η ομάδα του Τερζή στην εκκίνηση των playoffs.

Οι πάντοτε σοφοί αρχαίοι έλεγαν ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει σήμερα το βράδυ (19:00) ο Άρης, που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, στην πρεμιέρα του στα φετινά Playoffs. Να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγώνων, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για την κατάληψη της 5ης θέσης που θα του εξασφαλίσει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παράλληλα οι κιτρινόμαυροι θέλουν να συνεχίσουν το θετικό σερί που τρέχουν ως γηπεδούχοι αφού όχι μόνο δεν χάνουν από τον αντίπαλό τους αλλά έχουν κρατήσει και την εστία τους απαραβίαστη. Για να το πετύχει η ομάδα του Τόλη Τερζή θα πρέπει να εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Σίγουρο πιο αποτελεσματικό, αφού στα οκτώ ντέρμπι της κανονικής περιόδου με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σκόραρε μόνο στα δυο. Με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό εντός. Ζητούμενο ένα λοιπόν, η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα βρει και η διατήρηση ασφαλώς της αμυντικής συνοχής που επιδεικνύει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Για το δεύτερο ο προπονητής του Άρη, σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 αντί του 4-3-3. Με δυο αμυντικά χαφ στην ευθεία δηλαδή. Είτε τους Νταρίντα- Ετέμπο είτε τους Ετέμπο- Ντουκουρέ με τον Τσέχο πιο μπροστά με σαφή την πρόθεση να κυριαρχήσει στον άξονα και να μην επιτρέψει να περάσουν εύκολα μπάλες στον φορμαρισμένο Κωνσταντέλια. Στην εξουδετέρωση των ατού του ΠΑΟΚ, ο Τερζής σκέφτεται και το ενδεχόμενο να παρατάξει τον Μαζικού αντί του Πίρσμαν στο αριστερό άκρο, έχοντας ως… μπούσουλα την καλή εμφάνισή του πάνω στον Νάρει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η επιλογή ή όχι του Ντουκουρέ, θα επηρεάσει και την τριάδα στην επίθεση, αφού αν αγωνιστεί ο Ιβοριανός, τότε μάλλον θα μείνει στον πάγκο ο Καμάτσο και η τριάδα θα είναι Ματέο, Πάλμα και Καμαρά.