Άρης: Το δίμηνο της κρίσης για Πάβισιτς
i

©intime

Άρης: Το δίμηνο της κρίσης για Πάβισιτς

Μια τελευταία ευκαιρία έχει ο Κροάτης μέσος να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει να πάρει χρόνο συμμετοχής, ειδάλλως δεν αποκλείεται τον Γενάρη να του ζητηθεί να αποχωρήσει… ως υπεράριθμος.

Ο Ντομαγκόι Πάβισιτς ήταν από τις πρώτες προσθήκες που έκανε ο Άρης κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Επιλογή του πρώην τεχνικού διευθυντή Ρόμπερτ Παλίκουτσα, ο Κροάτης καθώς τον γνώριζε από την Ριέκα στην οποία έφτιαξε ουσιαστικά το όνομά του, αλλά με μέτρια περσινή σεζόν στην Τουρκία με την Κόνιασπορ.

Ο 29χονος μέσος, όπως και οι άλλες δυο αρχικές επιλογές του Παλίκουτσα, ο Αηδόνης και ο Φατόρε (ο πρώτος έχει ήδη λύσει το συμβόλαιό του), δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνει αισθητή την παρουσία του. Να πείσει τους δυο προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο του Άρη, ότι αξίζει περισσότερου χρόνου συμμετοχής. Ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί, ούτε μια φορά βασικός. Μετράει έξι όλες και όλες εμφανίσεις, ολιγόλεπτες ως επι το πλείστον και συνολικά 107΄ λεπτά συμμετοχής. Με τον Άκη Μάντζιο δε στον πάγκο, έχει αγωνιστεί μόλις ένα λεπτό στο φινάλε του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στη Λιθουανία ο Άρης αντιμετωπίζει τη Λιετκαμπέλις - Πότε και που θα δείτε το παιχνιδι
EUROCUP

09:04 - 10.10.2023

Στη Λιθουανία ο Άρης αντιμετωπίζει τη Λιετκαμπέλις - Πότε και που θα δείτε το παιχνιδι

Ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λιετκαμπέλις (Τρίτη 10/10, 19:00, Novasports Prime) για τη δεύτερη αγωνιστική του EuroCup και ψάχνει την πρώτη φετινή του νίκη. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης (από την Γκραν Κανάρια) και τον Ολυμπιακό στη Basket League η επόμενη στάση είναι στη Λιθουανία.

Ο Πάβισιτς πληρώνει το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών στη θέση που αγωνίζεται αλλά ακόμη και αυτό να ισχύει, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους τραυματισμούς που έπληξαν τη μεσαία γραμμή του Άρη, με τους Ζουλ, Τζούρασεκ αλλά και τον Νταρίντα κάποια στιγμή εκτός, ώστε να μπει στο ροτέισον. Η μίνι προετοιμασία και το δίμηνο ως τη διακοπή των Χριστουγέννων μοιάζει ως μια τελευταία ευκαιρία για τον Κροάτη μέσο να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα και να διεκδικήσει για τον εαυτό του περισσότερο χρόνο. Αν δεν τα καταφέρει αυτή τη φορά και με δεδομένο ότι υπάρχει συνωστισμός στη μεσαία γραμμή, είναι πιθανό το club, να του ζητήσει να λύσει το συμβόλαιό του τον Γενάρη. Κάτι που βέβαια δεν θα είναι και εύκολο αφού έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο και εξαρτάται από την στάση που θα επιδείξει και ο ίδιος σε αυτό το ενδεχόμενο.