Ο Μορόν και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις

Λορέν Μορόν

i

© Intime

Ο Μορόν και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις

Αλέξης Σαββόπουλος 10:44 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 26.09.2023

Ο πιο value for money επιθετικός των τελευταίων χρόνων, οι συγκρίσεις με τις πολλές αποτυχημένες επιλογές και η πρόκληση να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα κατορθώματα των Κόκε και Κάμπορα.

Φορ. Μια λέξη που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα στους φίλους του Άρη. Τα τελευταία χρόνια κυρίως απογοήτευσης, αφού με ελάχιστες, φωτεινές εξαιρέσεις, κανείς από τους επιθετικούς δεν έβγαλε μάτια. Δεν… μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα. Το κυριότερο, κανείς δεν εμφάνισε συνέπεια, χαρακτηριστικό ενός φορ killer. Οι περισσότεροι, αν και αμείφθηκαν πλουσιοπάροχα, δεν άφησαν το αποτύπωμά τους. Δεν έχει να τους θυμάται ο οπαδός του Άρη με νοσταλγία. Να θυμηθούμε τον Ιντέγε που ήρθε μετά βαΐων και κλάδων; Έβαλε επτά γκολ σε 19 παιχνίδια και έφυγε. 

Τον Μήτρογλου που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη απογοήτευση και ακόμη ο Άρης πληρώνει χρυσά τα δυο γκολ σε μόλις πέντε εμφανίσεις; Το ένα και μοναδικό γκολ του Κρίστιαν Λόπεθ σε 18 εμφανίσεις; Ή τα έξι σε 23 ματς του Καμαρά που σίγουρα δεν τον λες και κλασσικό φορ. Η σύγκριση δε με τον Αντρε Γκρέι είναι ισοπεδωτική. 

Ο Μορόν έχει ήδη τα μισά (σε πέντε ματς) από τα οκτώ γκολ που σημείωσε ο Τζαμαϊκανός σε 32 εμφανίσεις την περσινή σεζόν. Από το 2018 που ο Άρης επέστρεψε στην ποδοσφαιρική κανονικότητα, μόνο ο Γιουνές με τα εννέα γκολ σε 24 εμφανίσεις, έμοιαζε να έχει το ένστικτο του σκόρερ. Ούτε αυτός κατάφερε όμως να γίνει… διψήφιος. Ο μοναδικός που το έχει καταφέρει την τελευταία πενταετία, ήταν ο Ματέο με τα 10 τη σεζόν 2018-19. Αλλά αυτός δεν είναι φορ φυσικά…

Αν θέλουμε να προβούμε σε συγκρίσεις για τις υποσχέσεις που αφήνει ο Μορόν θα πρέπει να πάμε λίγο πιο πίσω στο χρόνο. Ο προηγούμενος Ισπανός που άξιζε τα λεφτά του και σε μια δύσκολη για τον Άρη σεζόν ήταν ο Νταβίντ Αγκάνθο. Φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα τη σεζόν 2012-13 και έβαλε 9 γκολ σε 21 παιχνίδια. Καθόλου άσχημο ποσοστό για ένα επιθετικό που έπαιζε στην ουσία με σακατεμένο γόνατο και σε μια ομάδα που πάλευε για την επιβίωσή της. Αυτούς που θα προσπαθήσει να κάνει ο Μορόν να ξεχάσουν οι φίλοι του Άρη είναι δυο. 

Ένας συμπατριώτης του και ένας αργεντινός. Ο Σέρχιο Κόκε και ο Χαβιέρ Κάμπορα. Αμφότεροι έπιασαν ή ξεπέρασαν το ψυχολογικό φράγμα των δέκα γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Κόκε τις δυο πρώτες του σεζόν (δέκα γκολ) και φυσικά ο Κάμπορα που έβαλε 13 σε 30 παιχνίδια τη σεζόν 2009-10. Θα καταφέρει ο 30χρονος Ισπανός να τους ξεπεράσει; Θα το δείξει ο χρόνος ασφαλώς αν και το… καυτό ξεκίνημά του αφήνει υποσχέσεις.

Και κάτι ακόμη σημαντικό μιας και μιλάμε για συγκρίσεις. Ο Μορόν είναι με διαφορά ο πιο… value for money επιθετικός. Ο Άρης, κατάφερε να φέρει ένα σέντερ φορ επιπέδου LaLiga με ετήσιες απολαβές μόλις 300.000 ευρώ, αφού αυτή ήταν η συμφωνία με την Μπέτις. Ούτε καν τα μισά από τις απολαβές του Γκρέι, του Καμαρά, του Ιντέγε, του Μήτρογλου…

Άρης: Ρουπ… μετά τη διακοπή
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:32 - 26.09.2023

Άρης: Ρουπ… μετά τη διακοπή

Ένα οστικό οίδημα στο γόνατο, αφήνει τον Γερμανό εκτός από τα δυο παιχνίδια με Ολυμπιακό και Κηφισιά. Πιθανότατα θα είναι ξανά διαθέσιμος μετά τη διακοπή.

Και αν συνεχίσει έτσι, με δεδομένο ότι δεν έχει κλείσει ακόμη τα 30, μοιάζει πολύ πιθανό, ως και σίγουρο, ότι θα φέρει χρήματα στα ταμεία του Άρη το επόμενο καλοκαίρι!