Ο «killer» Μορόν υπέγραψε νέα νίκη κι ανέβασε τον Άρη στην εξάδα

Ο «killer» Μορόν υπέγραψε νέα νίκη κι ανέβασε τον Άρη στην εξάδα

Αλέξης Σαββόπουλος 19:26 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 24.09.2023

Ο Ισπανός φορ Λορέν Μορόν πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τον Άρη σε νέα άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού. Πρώτο γκολ για τον Χριστοδουλόπουλο. Επτά βαθμούς σε τρία ματς με τον Μάντζιο στον πάγκο οι Θεσσαλονικείς.

Το ποδοσφαιρικό κλισέ λέει «δείξε μου τους χαφ, να σου πω τι ομάδα έχεις».

Αλλά μία ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν δεν έχει επιθετικό εκτελεστή δεν μπορεί να πάει μακριά. Αυτή, άλλωστε, ήταν μία πονεμένη ιστορία για τον Άρη. Την περασμένη σεζόν πήρε τον Γκρέι, του έδωσε μεγάλο συμβόλαιο, ωστόσο, ο έμπειρος φορ δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και πριν λίγο καιρό ο σύλλογος απαλλάχθηκε από την παρουσία του. Προτεραιότητα, λοιπόν, για τον Άρη ήταν ο φορ και στο πρόσωπο του Λορέν Μορόν, οι Θεσσαλονικείς ήλπιζαν να βρουν έναν σκόρερ. Ο Ισπανός τους έχει δικαιώσει και με τον Παναιτωλικό υπέγραψε νέα νίκη.

Ο Μορόν είχε γκολ στην ήττα 3-2 εκτός με τον ΟΦΗ. Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έκανε το 2-1 (3-2 τελικό) και με τους Αγρινιώτες πέτυχε δύο γκολ, με τον Άρη να επικρατεί άνετα με 3-0, με το πρώτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου. Ο Άρης με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο έχει επτά βαθμούς σε τρία ματς και σκαρφάλωσε ήδη στην εξάδα. Ο Παναιτωλικός, αντίθετα, παραμένει ουραγός με δύο βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές.

Γκολάρα ο Μορόν

Το ματς ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Στο 3’ ο Καρέλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αρη κι έκανε το πλασέ προσπαθώντας να κρεμάσει τον Κουέστα, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε εκπληκτικά.

Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτιαξαν αρκετές φάσεις. Στο 9’ φάουλ σε καλή θέση ο Άρης, εκτέλεσε ο Σουλεϊμάνοφ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και μπλόκαρε ο Καπίνο. Στο 12’ κεφαλιά του Μορόν ήταν άστοχη και στο 15’ γύρισμα του Φερράρι από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Μενέντες κι αυτός με δεξί σουτ σημάδεψε τον Καπίνο.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν ν’ ανεβάζουν στροφές και στο 19’ ο Ζαμόρα έκανε το δεξί σουτ εντός περιοχής κι απέκρουσε ο Καπίνο. Στο επόμενο λεπτό, ο Φερράρι σούταρε εντός περιοχής με το δεξί και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 22’ η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε. Ο Μορόν πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, προχώρησε λίγα μέτρα κι εξαπέλυσε ένα δυνατό συρτό σουτ με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καπίνο για το 1-0.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Άρης έσβησε τις μηχανές. Στο 25’ σουτ του Ντουάρτε κόντραρε σε κόρνερ και στο 35’ μακρινό σουτ του Νταρίντα, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 38’ Ο Χουάνπι εκτέλεσε φάουλ για τον Παναιτωλικό, αλλά η μπάλα κατέληξε στο τείχος και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Φερράρι στο 42’, όπου η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Νέα γκολάρα ο Μορόν

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε και πάλι πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ αριστερό σουτ του Καρέλη, μπλόκαρε ο Κουέστα. Σ’ εκείνο το σημείο, όμως, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να καθαρίσουν το ματς. Στο 51’ ο Μορόν γύρισε από αριστερά, ο Νταρίντα στο ύψος του πέναλτι έκανε ωραία κίνηση και δεξί πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 54’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Οντουμπάτζιο έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μορόν, αυτός πλάσαρε και η μπάλα πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή απομάκρυνε ο Μαυρίας. Στο 55’, ωστόσο, έγινε το 2-0. Ο Μενέντες γύρισε από αριστερά και ο Μορόν μ’ εκπληκτική προβολή με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ψυχολογία και στο 57’ σουτ του Μενέντες απέκρουσε σε κόρνερ ο Καπίνο. Ο ο Μάντζιος απέσυρε τον Μορόν, ο οποίος δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και τότε πήρε πρωτοβουλίες ο Παναιτωλικός, ο οποίος σε ένα λεπτό έφτασε δύο φορές κοντά στη μείωση του σκορ. Στο 66’ ο Χουάνπι πλάσαρε με το αριστερό στη μικρή περιοχή κι απέκρουσε ο Κουέστα. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ, κεφαλιά του Οικονόμου, απέκρουσε ξανά ο Κουέστα.

Σεφτέ ο Λάζαρος

Ο νικητής είχε κριθεί, ο ρυθμός έπεσε, αλλά στο ματς μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έψαχνε το πρώτο του γκολ με τον Άρη. Στο 84’ σουτ του Έλληνα άσου κόντραρε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, κεφαλιά του Φαμπιάνο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, νέα κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Καπίνο απέκρουσε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR και μέτρησε κι αυτό ήταν το πρώτο του Λάζαρου με τη φανέλα του Άρη. 

MVP

 Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Μορόν, ο οποίος με τα δυο γκολ που σημείωσε υπέγραψε τη δεύτερη φετινή νίκη του Άρη. Ο πρώην παίκτης της Μπέτις έφτασε τα τέσσερα σε πέντε ματς, επίδοση που προδιαθέτει για ακόμη καλύτερα πράγματα. Φαίνεται πάντως ότι στο πρόσωπο του Ισπανού, ο Άρης βρίσκει τον επιθετικό που έψαχνε απεγνωσμένα.

 Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ 

Ο Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με το κλασσικό 4-2-3-1. Σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας, τέσσερα ήταν τα νέα πρόσωπα. Ο Φεράρι αντί του Οντουμπάτζο στο αριστερό άκρο, ο Νταρίντα αντί του Ντουκουρέ στη μεσαία γραμμή, κάνοντας δίδυμο με Βερστράτε, ο Σουλεϊμάνοφ αντί του Κάρλσον και ο Σαμόρα πίσω απο τον Μορόν. 

Ο Έλληνας τεχνικός διατήρησε και τον Οντουμπάτζο στο βασικό σχήμα αφήνοντας στον πάγκο τον Μοντόγια, Φαμπιάνο και Μπράμπετς με τον Κουέστα στο τέρμα παρέμειναν στην άμυνα, όπως και ο Μενέντες στα αριστερά της επίθεσης. Ο Σούρερ απο την άλλη παρέταξε την ομάδα του για πρώτη φορά με τετράδα στην άμυνα αντί του 3-5-2 που χρησιμοποιούσε. Οικονόμου και Ντουάρτε ήταν οι στόπερ, Τορεχόν και Μαυρίας αντί του Λιάβα στα άκρα, Πέρες, Μπαλντασάρα και Χουάνπι στα χαφ, και Ντουάρτε, Σενγκέλια κια Καρέλης στην επίθεση. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ 

Δυο είναι τα στατιστικά που ξεχώρισαν. Τα δυο γκολ του Μορόν σε 63΄ συμμετοχής, με τα οποία συμπλήρωσε τα τέσσερα και είναι ξεκάθαρα αυτός που οδηγεί επιθετικά τον Άρη. Το άλλο αφορά τον Παναιτωλικό που εξακολουθεί να έχει τεράστιο θέμα επιθετικά αφού μετά από τέσσερα ματς, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φερράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βερστράτε (77’ Ζιλ), Νταρίντα (87’ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ (63’ Κάρλσον), Ζαμόρα, Μενέντες (77’ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν (63’ Πάρδο).

Παναιτωλικός (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας, Μπρούνο, Οικονόμου, Τορεχόν, Μπαλντασάρα (60’ Ξενιτίδης), Πέρες, Χουάνπι (83’ Μπουζούκης), Σενγκέλια (60’ Ντίαζ), Ντουάρτε (83’ Λιάβας), Καρέλης (85’ Πέδρο).

ΤΟ LIVE

  • ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ. Ο Άρης νίκησε άνετα 3-0 τον Παναιτωλικό με τα γκολ του Μορόν στο 22' και το 55' και του Χριστοδουλόπουλου στο 85'. 
  • 87' Ο Παναγίδης στη θέση του Νταρίντα
  • 85' 3-0 Ο ΑΡΗΣ! Κόρνερ του Κάρσλον, κεφαλιά του Φαμπιάνο στο οριζόντιο δοκάρι, νέα κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Καπίνο απέκρουσε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR και μέτρησε. Το πρώτο του Λάζαρου με τη φανέλα του Άρη
  • 85' Ο Πέδρο στη θέση του Καρέλη
  • 84' Σουτ του Χριστοδουλόπουλου κόντραρε κι έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, κόρνερ
  • 77' Ο Ζιλ στη θέση του Βερστράτε και ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Μενέντες
  • 66' Δύο φάσεις σε ένα λεπτό ο Παναιτωλικός. Ο Χουάνπι πλάσαρε με το αριστερό από τη μικρή περιοχή κι απέκρουσε ο Κουέστα, στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ, κεφαλιά του Οικονόμου, απέκρουσε ξανά ο Κουέστα.
  • 63' Ο Πάρδο στη θέση του Μορόν και ο Μόμπεργκ Κάρλσον αντί του Σουλεϊμάνοφ
  • 60' Μέσα Ξενιτίδης, Ντίαζ για τον Παναιτωλικό, εκτός Σενγκέλια και Μπαλντασάρα

Αλέξης Σαββόπουλος: Πέντε ματς τέσσερα γκολ για τον Μορόν στο πρόσωπο του οποίου ο Άρης βρίσκει τον επιθετικό που έψαχνε

  • 57' Σουτ του Μενέντες απέκρουσε σε κόρνερ ο Καπίνο
  • 55' 2-0 Ο ΆΡΗΣ. Ξανά με τον Μορόν. Ο Μενέντες γύρισε από αριστερά και ο Μορόν με τρομερή προβολή με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού έκανε το 2-0
  • 54' Μεγάλη ευκαιρία ο Άρης. Ο Οντουμπάτζιο έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μορόν, αυτός πλάσαρε και η μπάλα πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή απομάκρυνε ο Μαυρίας.
  • 51' Ευκαιρία ο Άρης. Ο Μορόν γύρισε από αριστερά, ο Νταρίντα στο ύψος του πέναλτι έκανε ωραία κίνηση και δεξί πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι 
  • 50' Αριστερό σουτ του Καρέλη, μπλόκαρε ο Κουέστα. 
  • Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Άρης ελέγχει το ματς παρότι μετά το 1-0 κατέβασε ταχύτητα. Ο Παναιτωλικός προσπαθεί αλλά χωρίς να έχει κάνει τη μεγάλη φάση. Το 1-0 πάντως κρατάει το ματς… ζωντανό

  • ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. Ο Άρης προηγείται 1-0 με το γκολ του Μορόν από το 22'
  • Στο 55' στο άλλο ματς που είναι σε εξέλιξη Ολυμπιακός-Λαμία 2-0
  • 42' Αριστερό εκτός σουτ του Φερράρι, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
  • 38' Ο Χουάνπι εκτέλεσε φάουλ για τον Παναιτωλικό, στο τείχος η μπάλα
  • 35' Μακρινό σουτ του Νταρίντα, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
  • 25' Σουτ του Ντουάρτερ κόντραρε σε κόρνερ
  • Ο Μορόν πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, προχώρησε λίγο κι εξαπέλυσε ένα δυνατό συρτό σουτ με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καπίνο για το 1-0
  • 22' ΓΚΟΛ Ο ΑΡΗΣ

Αλέξης Σαββόπουλος: Ανοικτό παιχνίδι στο Βικελιδης με τις δυο ομάδες να βρίσκουν χώρους αλλά χωρίς να έχουν δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία μετά από το πρώτο τέταρτο

  • 20' Νέα φάση ο Άρης. Ο Φερράρι εντός περιοχής σούταρε με το δεξί και κόντραρε σε κόρνερ
  • 19' Μεγάλη ευκαιρία ο Άρης. Ο Ζαμόρα έκανε το δεξί σουτ εντός περιοχής κι απέκρουσε ο Καπίνο
  • 15' Γύρισμα του Φερράρι από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Μενέντες, ο οποίος σημάδεψε τον Καπίνο
  • 12' Κεφαλιά του Μορόν ήταν άστοχη
  • 9' Φάουλ σε καλή θέση ο Άρης, εκτέλεσε ο Σουλεϊμάνοφ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και μπλόκαρε ο Καπίνο
  • 3' μεγάλη ευκαιρία ο Παναιτωλικός με τον Καρέλη να κάνει το πλασέ και τον Κουέστα ν' απομακρύνει
  • Σέντρα στο ματς
  • Η προϊστορία με τον Άρη γηπεδούχο. 9 ματς, 5 νίκες ο Άρης, 3 ισοπαλίες, μία νίκη ο Παναιτωλικός Γκολ: 17-4
  • Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού: Καπίνο, Μαυρίας, Μπρούνο, Οικονόμου, Τορεχόν, Μπαλντασάρα, Πέρες, Χουάνπι, Σενγκέλια, Ντουάρτε, Καρέλης.
  • Η ενδεκάδα του Άρη. Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φερράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μενέντες, Μορόν.
  • Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση Άρης-Παναιτωλικός