Το φιλόξενο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους αντιπάλους του Big-4 - Πώς ο Άρης βγήκε εκτός στόχων λόγω της έδρας του

Άρης

i

© Intime

Το φιλόξενο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους αντιπάλους του Big-4 - Πώς ο Άρης βγήκε εκτός στόχων λόγω της έδρας του

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:54 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 06.04.2023

Ο Άρης γνώρισε ακόμη μία ήττα στην έδρα του, αυτήν τη φορά από τον Παναθηναϊκό (0-1) κι έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί που έχει χτίσει φέτος με τις ομάδες του Big-4 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Άρη χάρη στο γκολ του Σπόραρ (0-1) και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την ΑΕΚ.

Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» μετά την ήττα έμειναν στην πέμπτη θέση με 41 πόντους και στο +1 από το Βόλο, με τον οποίο θα δώσει μία μεγάλη μάχη μέχρι τέλους, για την εξασφάλιση του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Τη φετινή σεζόν, ο Άρης έχει μετατρέψει το «Κλεάνθης Βικελίδης» ως ένα από τα πιο φιλόξενα γήπεδα, καθώς μετράει ήδη πέντε ήττες από τις ομάδες του Big-4. H ομάδα του Τόλη Τερζή έχει πραγματοποιήσει μόνο μία νίκη σε εντός έδρας ντέρμπι, αυτήν κόντρα στον Ολυμπιακό στις 18/9 για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος (2-1).

Στα τελευταία μεγάλα ματς στο Χαριλάου, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν χτίσει ένα αρνητικό σερί, το οποίο τους έχει θέσει εκτός στόχων.

Τα εντός έδρας ντέρμπι του Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

Μόλις στην τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Άρης υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της «Θεσσαλονίκης». Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) κι απέτυχαν να κερδίσουν στην πρώτη τους απόπειρα τη φετινή σεζόν.

Δύο αγωνιστικές αργότερα, ο Άρης πέτυχε την πρώτη του μεγάλη νίκη και μοναδική έως τώρα, κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1). Οι «Θεσσαλονικείς» έκαναν σπουδαία ανατροπή κι επικράτησαν χάρη στα γκολ των Μαντσίνι και Πάλμα.

Την έβδομη αγωνιστική, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου ηττήθηκε από την ΑΕΚ (0-2), σε μία αναμέτρηση όπου η Ένωση ήταν καταιγιστική, χάνοντας ευκαιρίες από το πρώτο λεπτό.

Πέντε στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Παναθηναϊκός έγινε ακόμη μία από τις ομάδες του Big-4 που παίρνει διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με γκολ των Μαντσίνι και Παλάσιος, οι «πράσινοι» πήραν σπουδαίο τρίποντο με ανατροπή, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Οντουμπάτζο.

Σπουδαία κίνηση από Μπόγκναρ: Προθυμοποιήθηκε να διακόψει για ένα πεντάλεπτο το Άρης – Παναθηναϊκός για το Ραμαζάνι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:54 - 05.04.2023

Σπουδαία κίνηση από Μπόγκναρ: Προθυμοποιήθηκε να διακόψει για ένα πεντάλεπτο το Άρης – Παναθηναϊκός για το Ραμαζάνι

Ο διαιτητής του Άρης-Παναθηναϊκός, Τάμας Μπόγκναρ, ρώτησε τους παίκτες των δύο ομάδων λίγο πριν τη σέντρα αν θέλουν να διακόψει το ματς για ένα πεντάλεπτο, λόγω της νηστείας του Ραμαζανιού.

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό και η «αυτοκτονία» της ρεβάνς

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, ο Άρης αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό έχοντας δύσκολη αποστολή μπροστά του. Μετά το 1-0 του πρώτου ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχτηκαν την ομάδα του Μίτσελ στη ρεβάνς, με σκοπό να κάνουν την ανατροπή και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους «4». 

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η... κατάρα του Χαριλάου έκανε την επανεμφάνισή της ξανά, καθώς ο Άρης αν και καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος κατάφερε να γνωρίσει την ήττα (0-1) χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί, αφού πρώτα σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, χάνοντας πέναλτι με τον Γκρέι.

Το κακό ξεκίνημα στα play offs και η έδρα που τον... πληγώνει

Στα φετινά play offs, η ομάδα του Τερζή μετράει ήδη δύο εντός έδρας ήττες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, ο «Δικέφαλος» πήρε μεγάλο διπλό με ανατροπή (1-2), ενώ στην χθεσινή αναμέτρηση (5/4), το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο κι επέστρεψε στις νίκες (0-1).

Τα τελευταία χρόνια ο Άρης έχει «πληγωθεί» αρκετά στην έδρα του, καθώς σε αυτό το γήπεδο έχει γνωρίσει αποκλεισμούς με κάθε απίθανο τρόπο σε Κύπελλο κι Ευρώπη.