Άρης: Το μεταγραφικό πλάνο του Παλίκουτσα περιλαμβάνει πάνω από 30 ποδοσφαιριστές

O Ρόμπερτ Παλίκουτσα

Άρης: Το μεταγραφικό πλάνο του Παλίκουτσα περιλαμβάνει πάνω από 30 ποδοσφαιριστές

Αλέξης Σαββόπουλος 16:48 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 17.05.2023

Λίστα με πάνω από 30 ποδοσφαιριστές επεξεργάζεται ο τεχνικός διευθυντής του Άρη. Επιλογές σχεδόν σε κάθε θέση.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα δεν κρύφτηκε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα γίνει αναδόμηση στο ρόστερ με το 1/3 τουλάχιστον να αλλάζει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι προσθήκες θα γίνουν σε όλες τις θέσεις. Από το τέρμα ως την επίθεση, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής του Άρη, εδώ και καιρό επεξεργάζεται το σενάριο αυτό και έχει καταρτίσει μια αρκετά μεγάλη λίστα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, που περιλαμβάνει περισσότερους από 30 ποδοσφαιριστές. Από οπουδήποτε μπορούν να προκύψουν καλές περιπτώσεις και όχι απαραίτητα από την ισπανική αγορά που πάντοτε, αποτελεί για τον Άρη, δεξαμενή από την οποία αντλεί παίκτες.

Βασικός στόχος του Παλίκουτσα είναι να δημιουργήσει ένα κράμα έμπειρών και νεαρών ποδοσφαιριστών, συν κάποιους μικρούς που θα είναι στη λογική του πρότζεκτ, όπως ήταν ο Πάλμα όταν αποκτήθηκε. Στη λίστα υπάρχουν παίκτες σε όλες τις θέσεις, αφού οι ανάγκες είναι πολλές και ίσως προκύψουν και μεγαλύτερες, όταν θα έχει ολοκληρω-θεί το πλάνο των αποχωρήσεων.

Το μεγάλο βάρος, πέφτει ήδη από τη μέση και μπροστά αφού μετά την απόφαση για μη παραμονή του Καμαρά, και την προσπάθεια που θα γίνει να λυθεί το συμβόλαιο του Γκρέι, ο Άρης βγαίνει στην αγορά για σέντερ φορ. Ακόμη ένα καλοκαίρι που θα τον απασχολήσει η συγκεκριμένη θέση, με την ελπίδα αυτή τη φορά, να γίνει και ορθή επιλογή. Κενά ήδη υπάρχουν και στα άκρα της επίθεσης, αφού Ιτούρμπε και Καμάτσο φεύγουν και ο Πάλμα είναι πιθανόν να πουληθεί. 

Ενίσχυση απαιτείται και στο «έξι» αφού ο Ετέμπο δεν συνεχίζει και ο Ντουκουρέ λόγω τραυματισμού, δεν μπορεί να αποτελεί βασική επιλογή, και είναι πιθανό να αποχωρήσει. Στο τέρμα, ο Σιαμπάνης θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αφού αν δεχθεί την πρόταση ανανέωσης, τότε οι κιτρινόμαυροι, απλά θα χρειαστούν ένα τρίτο τερματοφύλακα που θα είναι νεαρός.

Ο Παλίκουτσα πήρε άριστα σε επίπεδο διάγνωσης και προθέσεων, αλλά θα τον κρίνουν οι πράξεις

Ο Παλίκουτσα πήρε άριστα σε επίπεδο διάγνωσης και προθέσεων, αλλά θα τον κρίνουν οι πράξεις

Ο Αλέξης Σαββόπουλος καταθέτει τη δική του εκτίμηση για όσα άκουσε από τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη.

Στην άμυνα είναι ρευστό είναι το τοπίο. Η επιστροφή του Χρυσόπουλου, προσθέτει ένα κεντρικό αμυντικό στο ροτέισον και μάλιστα νεαρό αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα τι θα γίνει με τον Ενκουλού. Επομένως και εκεί μπορεί να ανοίξει μια θέση. Το ερωτηματικό βρίσκεται στα δυο άκρα της άμυνας, αφού και οι τέσσερις (Πίρσμαν, Μαζικού, Εμπακατά και Οντουμπάτζο) έχουν συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν. Επομένως αν το club, κρίνει ότι θα συνεχίσει με την ίδια τετράδα, τότε είναι οι μοναδικές θέσεις που ο Άρης δεν θα χρειαστεί ενίσχυση. Κι αυτό όμως με αστερίσκο.