Αρης: Το μετέωρο βήμα του Ματαρίτα
i

@intime

Αρης: Το μετέωρο βήμα του Ματαρίτα

Αλέξης Σαββόπουλος 12:48 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 21.11.2023

Η τιμωρία στο ξεκίνημα της σεζόν, ο τραυματισμός και η ελάχιστος χρόνος συμμετοχής εγείρουν ήδη αμφιβολίες για το επίπεδο αγωνιστικής επάρκειας του Κοσταρικανού εν όψει Ιανουαρίου.

Ο Αρης μέσα από τη ριζική αναδιάρθρωση του ρόστερ στην οποία προχώρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποφάσισε να αλλάξει και ολόκληρη την αριστερή του πλευρά. Σε άμυνα και επίθεση, επιδιώκοντας προφανώς την αναβάθμισή της. Αν την πέτυχε ή όχι, είναι κάτι που θα κριθεί στο φινάλε της σεζόν. Η μέχρι σήμερα εικόνα πάντως, συνολικά της αριστερής πτέρυγας, γεννά κάποιες ζωηρές αμφιβολίες, για το αν αυτοί που αποκτήθηκαν… μπήκαν στα παπούτσια όσων αποχώρησαν (Πίρσμαν, Μαζικού, Ματέο, Ιτούρμπε).

Αυτός για τον οποίο εγείρονται αμφιβολίες πιο έντονα και έχει ήδη ,πει στο στόχαστρο της αμφισβήτησης είναι ο Ρόναλντ Ματαρίτα. Ο διεθνής Κοσταρικανός, υπέγραψε το καλοκαίρι που μας πέρασε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026, αλλά η αλήθεια είναι, ότι τον έχουμε δει ελάχιστα να αγωνίζεται (κουβαλούσε και μια τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών από πέρσι). Ακόμη όμως και σε όσα παιχνίδια πήρε χρόνο συμμετοχής (με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα), εμφάνισε σημαντικές αμυντικές αδυναμίες με συνέπεια στα δυο επόμενα παιχνίδια ο Άκης Μάντζιος να μην τον χρησιμοποιήσει καθόλου. Μάλιστα με την Κηφισιά ήταν και εκτός αποστολής. Ακολούθησε η θλάση στο γαστροκνήμιο που τον κρατάει εκτός, ήδη για ένα μήνα, χωρίς μάλιστα να μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, ο χρόνος της επανένταξής του, αφήνοντας την ομάδα του με ένα αριστερό μπακ (Φεράρι), ο οποίος θυμίζουμε στο Βόλο αναγκάστηκε να αγωνιστεί με ένεση.

Για τον 29χρονο Κοσταρικανό, αν δεν καταφέρει να βοηθήσει καθόλου την ομάδα του, στα παιχνίδια ως τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα αγωνιστικής επάρκειας, με δεδομένο και το ύψος των ετήσιων απολαβών του. Το σίγουρο πάντως είναι αυτή τη στιγμή ότι ο Ματαρίτα θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ να πείσει τον προπονητή του και τους ανθρώπους της ομάδας ότι μπορεί να είναι ωφέλιμος!