Η σημασία της επιστροφής του Ζουλ
i

©intime

Η σημασία της επιστροφής του Ζουλ

Αλέξης Σαββόπουλος 09:29 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 20.11.2023

Ο Μάντζιος τσέκαρε τον Καμερουνέζο στο φιλικό με την Κ19 και τον ετοιμάζει, μετά από απουσία τριών μηνών, για τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (στο τελευταίο είναι τιμωρημένος ο Βερστράτε).

Ο Ζαν Ζουλ εδώ και τρεις μήνες ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο γόνατο (έσω πλάγιος σύνδεσμος) και προσπάθησε δυο φορές να επιστρέψει, αλλά ανεπιτυχώς. Ο Καμερουνέζος τραυματίστηκε στον αγώνα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ και έκτοτε, μετράει τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή στα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Ολυμπιακό και το πρόσφατο με τον Βόλο. Στα δυο πρώτα ήταν φανερό ότι δεν πατούσε ακόμη καλά το πόδι του, με συνέπεια να μείνει έξω από τα τέσσερα επόμενα, ως το παιχνίδι στο Βόλο που έκανε την επανεμφάνισή του.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Η τελευταία διακοπή λειτούργησε μάλλον ενισχυτικά για τον 25χρονο αμυντικό μέσο, αφού η εικόνα του στο οικογενειακό δίτερμα με την Κ19, το περασμένο Σάββατο, ήταν ενθαρρυντική. Τουλάχιστον όσον αφορά το γόνατό του, αφού δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις και μπήκε και στις μονομαχίες. Το μόνο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Ζουλ έχει να κάνει με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού αφού τρεις μήνες τώρα, μπαινοβγαίνει στις προπονήσεις και έχει μείνει πίσω. 

Ο Μάντζιος έχει… εστιάσει λίγο παραπάνω στον Αφρικανό μέσο γιατί θέλει πάση θυσία να τον έχει έτοιμο σε δυο εβδομάδες, στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, στον οποίο έχει δηλωθεί να εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής ο Βερστράτε. Ο Έλληνας τεχνικός υπολογίζει ότι ως τότε, ο Ζουλ θα είναι απόλυτα έτοιμος αφού θα έχει ακόμη δυο γεμάτες εβδομάδες προπονήσεων στα πόδια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Μάλιστα για να μην τον… ρίξει κατευθείαν στα βαθιά μετά από τρεις μήνες, ο Μάντζιος δεν αποκλείεται να του δώσει λίγο παραπάνω χρόνο και αγωνιστικό ρυθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα ως αλλαγή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να επιστρέψει σχεδόν μετά από ένα γύρο και στην αρχική ενδεκάδα, εφόσον το επιβάλλει η τακτική και το σχήμα του Έλληνα τεχνικού.