Άρης: Το ντεμπούτο του Παναγίδη δεν ήταν τυχαίο
i

©intime

Άρης: Το ντεμπούτο του Παναγίδη δεν ήταν τυχαίο

Αλέξης Σαββόπουλος 14:31 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 25.09.2023

Τι κρύβεται πίσω από την παρθενική εμφάνιση του 19χρονου εξτρέμ του Άρη. Οι συμβουλές του Μάντζιου και ο ιδιαίτερος ρόλος του Χριστοδουλόπουλου.

Το χθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχε μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές. Στιγμές και πρόσωπα που το κάνουν ξεχωριστό, παρότι δεν είχε ούτε σασπένς όσον αφορά τον νικητή, ούτε κάποια εντυπωσιακή διακύμανση. Ο Μορόν με τα δυο όμορφα γκολ και ο Χριστοδουλόπουλος με το σπάνιο ρεκόρ του, που ξεπερνάει τα στενά όρια του Άρη αφού μιλάμε για επίτευγμα που αγγίζει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές.

Θα πρόσθετα όμως και τον Μιχάλη Παναγίδη που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη. Σημαντική στιγμή για κάθε νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή που θα τη θυμάται σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του διαδρομή. Το ματς και το εύκολο 3-0 σαφώς βοήθησε τον Μάντζιο να ρίξει τον νεαρό στο παιχνίδι, δίνοντάς του το βάπτισμα του πυρός. Ακόμη και αν δεν γινόταν χθες, θα γινόταν κάποια στιγμή στα επόμενα παιχνίδια. Δεν ήταν δηλαδή τυχαίο. Ο Μάντζιος από την πρώτη στιγμή που ήρθε… ασχολείται με τον 19χρονο εξτρέμ. Του μιλάει, τον καθοδηγεί, τον συμβουλεύει. Κοινώς δείχνει να τον πιστεύει, παρότι οι απαιτήσεις σε αυτό το επίπεδο είναι αυξημένες, το ράστερ μακρύ και ποιοτικό και ο «μικρός» δεν θα βρει εύκολα τον χώρο του. Του δίνει όμως το… πάτημα και ο Παναγίδης. Πηγαίνει με χίλια στις προπονήσεις, ακούει, μαθαίνει, αφομοιώνει και συνεχώς βελτιώνεται, επενδύοντας και στην ατομική δουλειά, εκτός προπονήσεων, από την περσινή σεζόν κιόλας που ξεκίνησε προπονήσεις με τους μεγάλους. Η μοναδική συμβουλή που του έδωσε ο προπονητής του Άρη πριν εισέλθει στο ματς στο 87΄ ήταν μια: «Μπες και παίξε όπως στην προπόνηση» ώστε να του διώξει το άγχος.

Ο Παναγίδης, ως ο μοναδικός νεαρός Έλληνας επαγγελματίας, είναι κάτι σαν… πουλέν στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Αυτός που τον έχει πάρει από κοντά είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που έχει περάσει κι ο ίδιος από τη θέση του «μικρού» και ξέρει πόσο δύσκολο είναι. Είναι μαζί δωμάτιο και όταν ο Παναγίδης πέρασε στο ματς, ο 37χρονος Λάζαρος ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να τον… βάλει στο ματς. Καθόλου τυχαίο, για όσους το πρόσεξαν, το γεγονός ότι, μόλις τελείωσε το παιχνίδι, ο πρώτος που έσπευσε να τον αγκαλιάσει ήταν ο Μορόν. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Για τον Παναγίδη, ο δρόμος θα είναι μακρύς, ανηφορικός και δύσκολος. Το ξέρει και ο ίδιος. Η χθεσινή, έστω και ολιγόλεπτη εμφάνιση όμως του φούσκωσε τα στήθη με αυτοπεποίθηση και κίνητρο, ώστε να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά…