Απ' τα... κάγκελα στο πάρτι, δύο εβδομάδες δρόμος!
i

© Intime

Απ' τα... κάγκελα στο πάρτι, δύο εβδομάδες δρόμος!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:00 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:02 - 19.01.2024

Οι τελευταίες μέρες ήταν γεμάτες δράση για τον κόσμο του Άρη, που έζησε ένα απίστευτο συναισθηματικό σκαμπανέβασμα, αλλά τώρα έχει κάθε λόγο να χαμογελά και να ονειρεύεται...

Το βράδυ της Τετάρτης (17/1) ο Άρης πήρε μία μεγάλη πρόκριση. Μετά από μία συγκλονιστική μάχη με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η οποία έληξε ισόπαλη 1-1 τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, οι Θεσσαλονικείς αναδείχθηκαν νικητές με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έτσι, «γέννησαν» και μία μεγάλη ευκαιρία. Να διεκδικήσουν την πρώτη τους κούπα μετά από πολλά χρόνια, αφού ο δρόμος προς τον τελικό του θεσμού είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ, πλέον έχει μπροστά της για τα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου και αν περάσει στα ημιτελικά θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ - Παναιτωλικός. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ο Άρης... βλέπει τελικό.

Όπως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό φεγγάρι. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν μετρούν τέσσερα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα και μάλιστα σε παιχνίδια που είχαν όλα πολύ ανεβασμένο επίπεδο δυσκολίας. Νίκη με ΠΑΟΚ, δύο ισοπαλίες (που οδήγησαν σε πρόκριση) με ΑΕΚ και εμφατική επικράτηση στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (παρά το εκτεταμένο rotation)

Ας θυμηθούμε όμως τι είχε προηγηθεί πριν το φορμάρισμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τα μεγάλα αποτελέσματα και το πάρτι πρόκρισης...

Η μεγάλη απογοήτευση πριν και μετά τις γιορτές

Ο Άι Βασίλης δεν ήρθε ποτέ για τους φίλους του Άρη τα Χριστούγεννα. Στο τελευταίο ματς που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς για το 2023, με τη Λαμία στο Χαριλάου, παρότι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν δις δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο», καθώς δέχθηκαν γκολ ισοφάρισης στο 90+5'. Και η ισοπαλία με την ομάδα της Φθιώτιδας ήταν ένα αποτέλεσμα που μόνο ικανοποιημένους δεν άφησε τους φίλους του Άρη.

Και αν ο τρόπος που αποχαιρέτησε το παλιό έτος ήταν κακός, ο τρόπος που υποδέχτηκε τον νέο χρόνο, ήταν ακόμα χειρότερος. Ο Άρης πήγε στην Τρίπολη, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο πρώτο τέταρτο και όλα έδειχναν πως θα μπει με το... δεξί στο 2024. Αυτό δεν έγινε όμως. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είδε τον Αστέρα να φέρνει τούμπα το ματς και κάπως έτσι γνώρισε μία κακή ήττα με 3-2 στην Αρκαδία.

Αυτά τα δύο αποτελέσματα είχαν οδηγήσει στα... κάγκελα τον κόσμου του Άρη, που έβλεπε την ομάδα του να απομακρύνεται από την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League και να εμφανίζεται αυτοκαταστροφική ξανά και ξανά. Δύο εβδομάδες μετά όμως, από τα... κάγκελα βρέθηκαν να στήνουν πάρτι έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» για μία μεγάλη πρόκριση επί της νταμπλούχου...