Αρης: Αυτή είναι η θέση που προβληματίζει πιο πολύ τον Μάντζιο
i

@intime

Αρης: Αυτή είναι η θέση που προβληματίζει πιο πολύ τον Μάντζιο

Αλέξης Σαββόπουλος 05:30 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:35 - 17.05.2024

Γιατί ο παίκτης στην αριστερή πλευρά της επίθεσης έχει μετατραπεί σε μόνιμο πονοκέφαλο για τον προπονητή του Αρη κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και για τον τελικό.

Για μερικές απο τις καλοκαιρινές ακατανόητες ανορθογραφίες στο ρόστερ έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. Ο Αρης έκανε πολλές προσθήκες αλλά σε συγκεκριμένες θέσεις, δεν κατάφερε ποτέ να βρει αξιόπιστη λύση. Ισως η πιο χαρακτηριστική είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ που έχει εξελιχθεί σε μόνιμο πονοκέφαλο για τον Ακη Μάντζιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, οδηγώντας τον πολλές φορές ακόμη και σε αλχημείες ή επιλογές που εμπεριείχαν ρίσκο. Πονοκέφαλο που θα έχει, όπως όλα δείχνουν, και για τον τελικό.

Ο προπονητής του Αρη στο διάστημα που έχει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, έχει χρησιμοποιήσει ούτε λίγο ούτε πολύ έξι ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη θέση σε μια αγωνιώδη προσπάθειά του να βρει αυτόν που θα πλησιάζει στα αγωνιστικά στάνταρντ της θέσης. Πρόκειται για τους Σαμόρα, Κάρλσον, Σαβέριο, Παναγίδη, Μπένετ και Μενέντες. Απο αυτούς, ο τελευταίος αποχώρησε στα τέλη Γενάρη συνεχίζοντας στην Κηφισιά. Μέχρι τότε πρόλαβε να αγωνιστεί σε περισσότερες απο τις μισές συμμετοχές του ως αριστερός εξτρέμ, με επίδοση ένα γκολ και μια ασιστ.

Αλλά και από τους υπόλοιπους πέντε που έχουν χρησιμοποιηθεί στο αριστερό φτερό της επίθεσης, κανείς δεν έχει καταφέρει να… καπαρώσει τη θέση και να κάνει τη διαφορά. Ο μόνος που έχει μια κάποια συνέπεια και μπορεί να θεωρηθεί μια λύση για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Κίκε Σαβέριο. Στα 16 ματς που έχει αγωνιστεί ως αριστερός winger έχει σημειώσει τέσσερα γκολ και έχει δώσει και τρεις ασιστ. Νούμερα που ενδεχομένως να ήταν υψηλότερα, αν δεν έχασε σχεδόν ολόκληρο το πρώτο μισό της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Αρκετές συμμετοχές ως αριστερό εξτρέμ κατέγραψε και ο Μιχάλης Παναγίδης τον οποίο ο έλληνας τεχνικός έριξε στα βαθιά. Ο νεαρός δεν έχει… νούμερα ( γκολ και ασιστ) αλλά πολύπλευρη συνεισφορά σε άλλους τομείς του παιχνιδιού όπως κράτημα μπάλας, αμυντική συνέπεια, τακτική προσήλωση.

Ο τρίτος παίκτης, τον οποίο ο Μάντζιος εμπιστεύτηκε στα αριστερά της επίθεσης είναι ο Σαμόρα. Με τον Κοσταρικανό όμως συμβαίνει το εξής εκπληκτικό. Τα τρια απο τα τέσσερα γκολ που έχει σημειώσει, τα έχει πετύχει παίζοντας ως φορ. Θέση που φαίνεται να του ταιριάζει καλύτερα. Περιστασιακά κλήθηκαν να αγωνιστούν στα αριστερά και οι Μπένετ και Κάρλσον. Αμφότεροι όμως έπαιξαν ελάχιστα και γρήγορα τέθηκαν εκτός πλάνων.

Απο τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι μια απο τις πρώτες θέσεις στις οποίες ο Αρης θα αναζητήσει να ενισχυθεί το καλοκαίρι είναι στα αριστερά της επίθεσης, όπου θα ψάξει ένα παίκτη που θα συνεισφέρει στο σκοράρισμα και θα είναι καλός στο ενας εναντίον ενός.