Σαβέριο: Βρίσκει την δική του κολυμβήθρα του Σιλωάμ στον Άρη
i

@intime

Σαβέριο: Βρίσκει την δική του κολυμβήθρα του Σιλωάμ στον Άρη

Ο 24χρονος παίκτης διάγει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας χάσει και ένα τετράμηνο λόγω τραυματισμού.

Ο Λόρεν Μορόν εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή του φετινού Αρη με τα 15 γκολ και τις εξαιρετικές επιδόσεις. Τραβάει όλα τα φώτα πάνω του και είναι λογικό. Συμβαίνει με τους σκόρερ. Εχει όμως και συμπαραστάτες που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στο καλό δίμηνο του Αρη.

Ενας από αυτούς ο Κίκε Σαβέριο που ζει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την ποδοσφαιρική του αναγέννηση. Απόφοιτος της φημισμένης “La Masia” για μια πενταετία, απο το 2015 ως το 2020 δεν μπόρεσε ποτέ, παίρνοντας την απόφαση να απογαλακτιστεί από την Μπαρτσελόνα εκείνο το καλοκαίρι, να βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Η Οσασούνα που τον απέκτησε, προτίμησε να τον στείλει για έναν χρόνο στην Ανδόρα, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Ζεράρ Πικέ, και ακολούθησε ένας ακόμη δανεισμός στην Πονφεραντίνα.

Σε καμία απο τις δυο ομάδες δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού ήταν μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα τον Μάιο του 2022 όταν υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα με συνέπεια να μείνει εκτός δράσης για διάστημα οκτώ μηνών. Χρειάστηκε να φτάσουμε στον Γενάρη του 2023 για να επιστρέψει στην ενεργό δράση για λογαριασμό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, στην 3η μάλιστα κατηγορία.

Οταν λοιπόν τον αποκτούσε το περασμένο καλοκαίρι ο Αρης, αποτελούσε ουσιαστικά ένα ακόμη ποδοσφαιρικό στοίχημα με αβέβαιη απόδοση. Προλάβαμε να δούμε ένα εξαιρετικό 45λεπτο που είχε κάνει στον δεύτερο αγώνα – για την προκριματική φάση του Conference League – με την Αραράτ και μετά τον… χόρτασε το ιατρικό τιμ του Αρη και τα φυσικοθεραπευτήρια εξαιτίας ενός τραυμαισμού που τον άφησε τέσσερις μήνες εκτός δράσης.

Με το νέο έτος ήρθε και η επιστροφή του και σιγά-σιγά άρχισε να θυμίζει το ταλέντο στο οποίο επένδυσε η Μπαρτσελόνα. Γκολ και ασιστ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο καπάκι γκολ στο Αγρίνιο. Ηδη ο παίκτης με καταγωγή απο το Εκουαδόρ βιώνει την πιο παραγωγική του σεζόν με πέντε γκολ και τρεις ασιστ, όντας στο δεύτερο μισό, ο πιο αξιόπιστος winger του Μάντζιου. Στην Τούμπα προχθές, ήταν ο πιο επικινδυνος παίκτης του Αρη και πέρα απο την ασιστ στο γκολ του Μορόν, θα μπορούσε να έχει γράψει και ένα ακόμη γκολ, στο απίστευτο σλάλομ του δευτέρου ημιχρόνου, που συνοδεύτηκε απο κακό τελείωμα.

Made by… Μάντζιος

Made by… Μάντζιος

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για μια ακόμη μέρα στη δουλειά στην Τούμπα για τον Αρη, ένα ακόμη τακτικό ματ του Μάντζιου στον Λουτσέσκου και τον Μορόν.

Στον Αρη ο Σαβέριο μοιάζει να έχει βρει μετά από χρόνια μια ομάδα στην οποία μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να εξελιχθεί, αφού είναι προφανές ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.