Made by… Μάντζιος
i

@intime

Made by… Μάντζιος

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για μια ακόμη μέρα στη δουλειά στην Τούμπα για τον Αρη, ένα ακόμη τακτικό ματ του Μάντζιου στον Λουτσέσκου και τον Μορόν.

Όταν μια δοκιμασμένη συνταγή πετυχαίνει δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αλλάξεις. Απλά την προσαρμόζεις στις εκάστοτε συνθήκες και στους παίκτες που έχεις στη διάθεσή σου. Αυτό έκανε ο Άκης Μάντζιος και χθες στην Τούμπα και είδε την ομάδα του να φεύγει για μια ακόμη φορά νικήτρια από το συγκεκριμένο γήπεδο. Εύκολα, αγόγγυστα, δίχως κόπο αλλά με μπόλικο τρόπο.

Ετοίμασε μια στρατηγική που βασίζεται κατά βάση στην καλή ανασταλτική λειτουργία, την κάλυψη των χώρων, τις αλληλοκαλύψεις και την εκμετάλλευση των όποιων δικών του στιγμών θα έβρισκε στην επίθεση. Έδωσε την μπάλα στον αντίπαλο απόλυτα συνειδητά, κάνοντας άμυνα χαμηλά στο γήπεδο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης. Έβαλε τρία χαφ (Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα) που τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι οι άμυνες που μπορούν να δώσουν, οι διαδρομές που μπορούν να φέρουν εις πέρας και η προσήλωσή τους στο πλάνο. Είδε την συγκέντρωση που χρειάζεται να έχεις για να διεκπεραιώσεις αυτό το πλάνο, σε υψηλά επίπεδα και 2-3 φορές που αυτή αποσπάστηκε (λογικό σε ένα 90λεπτο), είχε τον Κουέστα να κάνει τη δουλειά.

Η χθεσινή νίκη του Άρη είναι ξεκάθαρα η απόλυτη αποθέωση της τακτικής και του πλάνου του προπονητή που αν συνεχίσει έτσι, ειδικά κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, αυτή δεν αποκλείεται να διδάσκεται στις σχολές προπονητών. Είναι όμως και η αποθέωση του χαρισματικού φορ που έχει βρει στο πρόσωπο του Μορόν ο Άρης μετά από… ταλαιπωρία χρόνων. Και τις προηγούμενες σεζόν ο Άρης έκανε εφάμιλλες της χθεσινής, εμφανίσεις στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του, δεν είχε όμως ένα φορ σαν τον Ισπανό να του το κάνει πιο εύκολο. Ένα φορ της μιας επαφής, με την εξαιρετική αίσθηση του χώρου και τη δεινή εκτελεστική ικανότητα.

Είχα προβλέψει στο προηγούμενο κείμενό μου ότι ο Άρης θα ρίξει κι άλλη ομάδα από την κορυφή και δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα και το ξαναέκανε. Αναρωτιόμουν χθες πριν απο το παιχνίδι αν ο Άρης θα έμπαινε συγκεντρωμένος στο ντέρμπι, λίγα 24ωρα μετά το γλέντι της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου. Πήρα και εγώ όπως και όλοι την απάντησή μου απο το ίδιο το γκρουπ και την πολύ μεστή εμφάνισή του.

Είναι απόλυτα προφανές, ότι τώρα που έφυγε το ΠΡΕΠΕΙ απο τις πλάτες παικτών και προπονητή, μπορεί να δούμε ωραία πράγματα απο τον Άρη στα playoffs. Μια ομάδα χωρίς πίεση που όποιος την πάρει αψήφιστα θα βρει τον μπελά του. Μακριά απο συνομωσιολογίες και άλλες μπαρούφες, ο Άρης αποδεικνύει ότι παίζει για την πάρτη του, δεν κάνει χάρες σε κανέναν και έχει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Να πάει στο μεγάλο ραντεβού της 18ης Μαΐου με καλή ψυχολογία που θα αντλήσει απο εμφανίσεις και νίκες όπως η χθεσινή στην Τούμπα.

ΥΓ. Ο Μοντόγια εξελίσσεται στον απόλυτο εξολοθρευτή των ντέρμπι. Χθες εξαφάνισε Ζίφκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τάισον και όποιον άλλον βρήκε μπροστά του. Άλλη μια επιλογή να παίζει με ανάποδο πόδι που… χρεώνεται ο Μάντζιος.

🔴Baladeros LIVE: Σφραγίδα Τερίμ στο Φάληρο, «πνιγμένος» ο Ολυμπιακός, Άρης για φίλημα & ΑΕΚ κορυφής!