Αρης: Ένα μήνα αήττητος, τέσσερα σερί clean sheets
i

©intime

Αρης: Ένα μήνα αήττητος, τέσσερα σερί clean sheets

Αλέξης Σαββόπουλος 10:22 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 26.02.2024

Το σερί που «τρέχει» η ομάδα του Άκη Μάντζιου βασίζεται στην ασφάλεια που αποπνέουν τα μετόπισθεν και τις ελάχιστες τελικές που δέχεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης με την εύκολη νίκη του κόντρα στο Βόλο «κλείδωσε» την 5η θέση από την οποία θα εκκινήσει την προσπάθειά του στα πλει οφ μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, αφήνοντας πίσω Λαμία και Αστέρα Τρίπολης. Μάλιστα έχει καταφέρει να φτάσει τα οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος, τρέχοντας ένα σερί που ξεκίνησε από τις 24 Ιανουαρίου και τη νίκη με 3-0 στον προημιτελικό με τη Νίκη Βόλου και συνεχίστηκε χθες, σχεδόν ένα μήνα μετά . Τελευταία ήττα του Άρη ήταν από τον Ολυμπιακό, το 1-2 στις 21 Ιανουαρίου.

Το αήττητο αυτό διάστημα για την ομάδα του Μάντζιου… οικοδομήθηκε στην εξαιρετική του μεσοαμυντική λειτουργία, παρότι του έλλειπε ο βασικός του αμυντικός χαφ (Ζουλ). Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ασφάλεια που βγάζουν τα μετόπισθεν του Άρη. Είναι ενδεικτικό ότι κόντρα στον Βόλο κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Ατρόμητο, όλα μάλιστα παιχνίδια εκτός έδρας. Ο Άρης συμπλήρωσε συνολικά 383 λεπτά στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του, δίχως να δεχθεί γκολ.

Ταυτόχρονα έχει καταφέρει στα παιχνίδια που κράτησε το… clean sheet περιορίσει στο ελάχιστο τις ευκαιρίες που του κάνει ο αντίπαλος. Στο χθεσινό ματς ο Βόλος περιορίστηκε σε δύο τελικές εντός εστίας, από τις συνολικά μόλις 13 που έχει δει η ομάδα του Άκη Μάντζιου να πηγαίνουν προς το τέρμα της στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις.