«Έπνιξε» τον Βόλο ο Άρης, 2-0 αντί για 4-0!
i

© Intime

«Έπνιξε» τον Βόλο ο Άρης, 2-0 αντί για 4-0!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:24 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 25.02.2024

Ο Άρης έπαιζε μόνος του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και χάρη στα γκολ των Μορόν (45+1') και Ανσαριφάρντ (87') επικράτησε 2-0 του Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Καθάρισε» άνετα ο Άρης με τα σέντερ φορ να βγαίνουν μπροστά! Οι Θεσσαλονικείς ήταν σαφώς ανώτεροι σε ολόκληρο το 90λεπτο, είχαν πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια και με τους Λορέν Μορόν και Καρίμ Ανσαριφάρντ να βρίσκουν δίχτυα πανηγύρισαν τη νίκη με 2-0 επί του Βόλου για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του Άκη Μάντζιου πίεζε πολύ ψηλά και έκανε αρκετά δύσκολο το έργο των φιλοξενουμένων, καθώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 11ο λεπτό και ήταν των γηπεδούχων, όταν ο Σουλεϊμάνοφ με μία εκτέλεση φάουλ με κομπίνα έστρωσε στον Μορόν, εκείνος έκανε κατευθείαν το σουτ και ο Κόβατς απέκρουσε.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν συνεχώς κυρίαρχοι, δεν είχαν δεχτεί την παραμικρή υποψία απειλής από τους Θεσσαλούς, αλλά παρότι έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή τους έλειπε η τελική πάσα. Στο 33' ο Κόβατς ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, όταν χρειάστηκε να αποκρούσει ένα σουτ του Νταρίντα, ενώ στο 44' οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία της χρονιάς. Αρχικά ο Μανού Γκαρθία είδε τον Κόβατς να αποκρούει το σουτ του, ενώ στη συνέχεια ο Μορόν δεν κατάφερε να σκοράρει σε άδεια εστία από το ενάμιση μέτρο, σημαδεύοντας το δοκάρι.

Ωστόσο, ο Μορόν εξιλέωθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά, δίνοντας το προβάδισμα στους «κίτρινους». Στο 45+1' ο Ισπανός επιθετικός έπειτα από ασίστ του Μανού Γκαρθία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα υπέροχο σουτ και έγραψε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Άρη να παραμένει το αφεντικό στο ματς και την ομάδα του Χρήστου Κόντη να έχει παθητικό ρόλο. Στο 58' ο Μανού Γκαρθία έφτασε πάλι κοντά στο γκολ, με τον Κόβατς να του λέει ξανά όχι, όπως όχι είπε έπειτα από δέκα λεπτά μετά και στον Σουλεϊμάνοφ, κρατώντας «ζωντανή» στο παιχνίδι την ομάδα του.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν και στο 71' με τον Νταρίντα, ενώ στο 74' είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Ζαμόρα. Τελικά, στο 88ο λεπτό ο Άρης «κλείδωσε» τη νίκη με τον Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την κίτρινη φανέλα. Ο Ιρανός επιθετικός με ένα έξυπνο τσίμπημα νίκησε τον Κόβατς και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, βρήκε γκολ με τον Μορόν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και καθάρισε την υπόθεση νίκη με τον Ανσαριφάρντ στο 88ο λεπτό.

MVP

Μπορεί οι Λορέν Μορόν και Καρίμ Ανσαριφάρντ να ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης, όμως ο Μανού Γκαρθία ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, όντας το «Α» και το «Ω» στη δημιουργία, ενώ έχει και την ασίστ στο πρώτο γκολ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Εννέα νίκες μετρά πλέον ο Άρης κόντρα στον Βόλο στα τελευταία έντεκα παιχνίδια.