Άρης: Η αναγκαία διαχείριση του Μάνου Γκαρθία
i

©intime

Άρης: Η αναγκαία διαχείριση του Μάνου Γκαρθία

Το πλάνο της σταδιακής επανένταξης του Ισπανού που αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, κάνοντας ένα πρώτο σημαντικό βήμα και η ανάγκη προφύλαξης που πιθανότατα θα τον αφήσει εκτός του αγώνα στις Σέρρες.

Από τις πιο ευχάριστες και αισιόδοξες ειδήσεις του νέου έτους για τον Άρη ήταν αναμφίβολα η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία στους αγωνιστικούς χώρους μετά από ένα ολόκληρο χρόνο που ταλαιπωρήθηκε από την επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό και μια δεύτερη επέμβαση στο μηνίσκο. 

Ο 25χρονος Ισπανός έκανε την επανεμφάνισή του στις 14 Ιανουαρίου, μπαίνοντας ως αλλαγή στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Ακολούθησαν άλλες δυο συμμετοχές στο πρωτάθλημα με Ολυμπιακό και Κηφισιά, πάλι ως αλλαγή και τα δυο παιχνίδια με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο όπου αγωνίστηκε βασικός. Μέσα σε δυο εβδομάδες, ο Μάνου Γκαρθία έπαιξε 182΄, κάνοντας ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα.

Θα χρειαστεί ασφαλώς κι άλλα το επόμενο διάστημα αφού είναι προφανές ότι ακόμη προσπαθεί να βρει τις προσαρμογές του, τον αγωνιστικό του ρυθμό, και φυσικά να αποβάλλει τον δικαιολογημένο φόβο που συνοδεύει τέτοιους τραυματισμούς, στο αρχικό διάστημα της επανένταξης. 

Ο Μάντζιος, σε συνεργασία και με το ιατρικό τιμ, διαχειρίζεται με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα τον παίκτη. Δίχως την παραμικρή πίεση και πάντα σε απόλυτη συνεννόηση με τον ίδιο και τους συνεργάτες του. 

Αμφότεροι κινούνται σε ένα πλάνο σταδιακής επανένταξης αφού ο παίκτης πρέπει να αποκτήσει δύναμη, αντοχή και όλα αυτά στα οποία, δικαιολογημένα- υπολείπεται. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά από δυο συνεχόμενα παιχνίδια βασικός για το κύπελλο, ο Μάνου Γκαρθία έμεινε εκτός για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί και να δουλέψει στα κομμάτια που έχει ανάγκη να βελτιώσει, ώστε από το ματς με τον ΠΑΣ να αρχίσει πάλι να παίρνει χρόνο συμμετοχής.