Αριστείδης Καμπανός: «Θρηνούμε ήδη τρία θύματα μέσα σε δύο χρόνια - Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα που παίρνει η πολιτεία»

Άλκης Καμπανός

i

© Intime

Αριστείδης Καμπανός: «Θρηνούμε ήδη τρία θύματα μέσα σε δύο χρόνια - Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα που παίρνει η πολιτεία»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της οπαδικής βίας αλλά και στα μέτρα που έχουν παρθεί.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία που σημάδεψε όσο λίγα τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα, ο πατέρας του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Ο Αριστείδης Καμπανός μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση και μεταξύ άλλων κλήθηκε να κάνει το δικό του σχόλιο για τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: 

Για τη συνάντηση με τον μικρό Λέανδρο: «Υπάρχουν παιδιά που πιθανόν να έχουν αναπηρία αλλά έχουν δύναμη ψυχής και δίνουν ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο ότι “φτάνει ως εδώ, δηλαδή φτάνει”. Θρηνούμε ήδη τρία θύματα μέσα σε δύο χρόνια και είναι βαρύς ο φόρος που έχει δώσει η κοινωνία μας στο κομμάτι αυτό. Τα παιδιά αυτά δώσανε το μήνυμα και εμείς πρέπει να τα ακούσουμε. Τα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδας και σε αυτά εδώ πρέπει να δώσουμε βάση, βάσεις σαν οικογένεια, σαν κοινωνία».

Για το φαινόμενο της οπαδικής βίας: «Δυστυχώς αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν είχαμε και τα άλλα δύο θύματα, δηλαδή συνολικά 3 και αρκετούς τραυματίες σε αρκετά επεισόδια που έγιναν. Υπάρχουν κάποιοι θερμοκέφαλοι οι οποίοι συνεχίζουν – δεν μπορούν να ακούσουν τα μηνύματα που δίνει όλη η κοινωνία. Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα και οι νόμοι που παίρνει η πολιτεία, δεν φτάνουν οι αυστηρές ποινές. 

Πρέπει σε αυτό τον αγώνα να συμμετέχουμε όλοι μαζί, να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε “εντάξει, αγαπάμε τον Αρη, αγαπάμε τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, αλλά πιο πολύ αγαπάμε την οικογένεια μας, αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας”. Αυτό είναι το μήνυμα, το κυριότερο μήνυμα που φτιάχτηκε. Είναι προς τιμή της Πολιτείας και νομίζω πρέπει να εκτιμήσουμε αυτό που κάνανε οι πολιτικοί και να πούμε μπράβο στους πολιτικούς που ενώθηκαν. 

Δεν ξέρω αν είναι πρώτη φορά που ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλους το να γίνει η ημέρα φιλάθλου η 1η Φεβρουαρίου. Δεν το λέω από ιδιοτελή σκοπό, επειδή ήταν ο Άλκης. Μπορεί να ήταν στη θέση του Άλκη, ο Μιχάλης να ήταν ο Γιώργος, να ήταν στη θέση τη δικιά μου ένας άλλος πατέρας – έτυχε να είμαι εγώ. Μπράβο στους πολιτικούς που πέρα από τις “φανέλες” διαφορετικών κομμάτων που φοράνε, ενώθηκαν στον πόλεμο αυτό, τον πόλεμο της οπαδικής βίας».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }