Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός Άρης στο τρισάγιο για τον Άλκη
i

©intime

Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός Άρης στο τρισάγιο για τον Άλκη

Ρίγη συγκίνησης στο τρισάγιο που τελέστηκε πριν από λίγη ώρα. Η 1η Φεβρουαρίου καθιερώνεται ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού μετά την επίθεση 12 οπαδών του ΠΑΟΚ, στην οδό Θ. Γαζή που πλέον έχει μετονομαστεί σε Αλκη Καμπανού, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε το τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, στο σημείο που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Το «παρών» έδωσε σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός Άρης, με τους παίκτες αλλά και τον Άκη Μάντζιο.

Δράσεις με φόντο την καταπολέμηση της οπαδικής βίας στη μνήμη του Άλκη Καμπανού - Το μήνυμα από τα ΜΜΜ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:22 - 26.01.2024

Δράσεις με φόντο την καταπολέμηση της οπαδικής βίας στη μνήμη του Άλκη Καμπανού - Το μήνυμα από τα ΜΜΜ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η δομή «Εις το Όνομα του Άλκη» γνωστοποίησε τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Εντωμεταξύ την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «σήμερα, είναι μια αποφράδα ημέρα για τον αθλητισμό καθώς δύο χρόνια από την 1η Φεβρουαρίου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (1.2.2022) τα έφερε έτσι η τύχη το Κοινοβούλιο να συζητά αυτό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας» και πρότεινε την καθιέρωση της 1η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου.

Χθες, σε μία συμβολική κίνηση, οι άνθρωποι της δομής «Εις το Όνομα του Άλκη» άναψαν συμβολικά 19 κεράκια στις 00:19, στην τέως οδό Γαζή και νυν οδό Αλκιβιάδη Καμπανού, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος. Οι άνθρωποι της δομής τοποθέτησαν τα κεράκια σε μια παλέτα, στην οποία αναγράφεται «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς». Τα δυο τελευταία κεράκια τα άφησαν στο σημείο ο πατέρας, αλλά και η αδελφή του Άλκη, που βρέθηκαν επίσης εκεί.