Άρης: Κινήθηκε σε ασφαλή μεταγραφικά νερά

Καρίμ Ανσαριφάρντ

i

Arisfc

Άρης: Κινήθηκε σε ασφαλή μεταγραφικά νερά

Αλέξης Σαββόπουλος 11:25 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 01.02.2024

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι μια κίνηση στα ίδια μονοπάτια που βάδισαν πριν από αυτόν Ρόουζ και Φετφατζίδης και δείχνουν την επιθυμία του Άρη να ελαχιστοποιήσει το περιθώριο λάθους.

Η δύσκολη μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έστρεψε τον Άρη στις όσο το δυνατόν πιο safe επιλογές ώστε να καλύψει κάποια από τα κενά του. Η επικείμενη προσθήκη του Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι η καλύτερη απόδειξη της φιλοσοφίας πάνω στην οποία έχουν στηριχτεί οι τρεις από τις τέσσερις προσθήκες που έχουν γίνει. Του Ιρανού αλλά και των Ρόουζ-Φετφατζίδη. Ποδοσφαιριστών που δεν βρίσκονται στην πρώτη τους νιότη αλλά έχουν εμπειρία και πλούσιες παραστάσεις και το σημαντικότερο γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος. Που δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Ειδικά για τον Ιρανό φορ που έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη που υπήρχε στην επίθεση, καιρό τώρα, έχω την αίσθηση ότι ο Άρης έκανε την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παίρνει ένα παίκτη, που ναι μεν πλησιάζει τα 34, αλλά είναι απόλυτα ενεργός και με παιχνίδια στα πόδια του. Στην Ελλάδα τα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, όντας πρώτος σκόρερ και σε Ολυμπιακό και σε ΑΕΚ.

Την περασμένη σεζόν ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ομόνοιας και φέτος έχει λιγότερα παιχνίδια βασικός, όχι λόγω αξίας ή ικανότητας αλλά λόγω του μεγάλου συμβολαίου του και της επιθυμίας της κυπριακής ομάδας να μην το ανανεώσει, κάτι που γίνεται αυτόματα, εφόσον ο παίκτης κάνει το 60% των συμμετοχών ως βασικός. Κοινώς με τον τρόπο τους τον ώθησαν στην έξοδο. Ακόμη και στα 34 είναι βασικός στέλεχος της Εθνικής του ομάδας, ήταν παρών στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζει στο Asian Cup, είναι σε καλή κατάσταση και όταν τελειώσει θα έρθει και θα ενσωματωθεί άμεσα στο υπόλοιπο γκρουπ.

Ο Αρης αυτό που ήθελε ήταν ένα φορ να προσφέρει ανάσες στον Μορόν αλλά να μπορεί να σταθεί και μόνος του στην επίθεση, όταν το κρίνει ο Μάντζιος. Ο Έλληνας τεχνικός, ήταν από τους πρώτους που συναίνεσε όταν το όνομα του Ανσαριφάρντ έπεσε στο τραπέζι. Είχε γίνει μάλιστα προσπάθεια και το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν προχώρησε για λεπτομέρειες. Τον γνωρίζει καλά, ξέρει τι μπορεί να του δώσει και τον προτιμούσε από κάποιον αμφίβολης ποιότητας και ενδεχομένως ετοιμότητας και προσαρμογής. Κοινώς να ελαχιστοποιηθεί το περιθώριο λάθους για το οποίο δεν έχει πολυτέλεια να κάνει ο Άρης.