Παρελθόν κι επίσημα από τον Άρη ο Μενέντες

Παρελθόν κι επίσημα από τον Άρη ο Μενέντες

Αλέξης Σαββόπουλος 22:03 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 31.01.2024

Ο Τζόναθαν Μενέντες έλυσε το συμβόλαιό του με τον Άρη.

Ο Τζόναθαν Μενέντες αποτελεί παρελθόν για τον Άρη.

Ο 30χρονος Αργεντινός εξτρέμ ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από το MLS και την ομάδα Salt Lake, ωστόσο, δεν κατάφερε να καθιερωθεί στους Θεσσαλονικείς. Μέτρησε 22 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ, αλλά δεν ήταν βασικός. Στο πρωτάθλημα είχε 17 αγώνες και 946 λεπτά, αγωνιζόμενος κυρίως αλλαγή. Στην ανακοίνωση για το διαζύγιο η ΠΑΕ Άρης αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη λύση –κοινή συναινέσει- της συνεργασίας της με τον Jonathan Menendez.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Η αποχώρηση του Μενέντες γίνεται και λόγω της απόκτησης του Μπένετ. Η έλευση του Κοσταρικανού και η εκτόξευση του Σαβέριο θα περιόριζαν κι άλλο τον χρόνο του Αργεντινού που αποχώρησε.

Ο Μενέντες, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα ήταν μεταξύ πάγκου κι εξέδρας (χθες πέρασε αλλαγή στη ρεβάνς με τη Νίκη Βόλου). Για τον αριστερό εξτρέμ, πάντως, που πήρε αρκετές ευκαιρίες από το ξεκίνημα της σεζόν, υπήρχε καιρό τώρα δυσαρέσκεια για τις χαμηλές του πτήσεις.

Η άφιξη του Μπένετ που αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Μενέντες, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο του Σαβέριο μέσα στον Γενάρη, σε κάθε περίπτωση οδήγησαν τον παίκτη στην έξοδο.

Ο Μενέντες βλέποντας τα δεδομένα που διαμορφώνονται δεν ήταν αρνητικός στην αποχώρησή του κι έτσι προέκυψε η λύση συνεργασίας των δυο πλευρών. Το μεγαλύτερο παράσημό του στην Ελλάδα ήταν το μοναδικό του γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό.