Άρης: Η ανάγκη για ενίσχυση που έγινε πιο επιτακτική, η πίεση του χρόνου και η «αξιολόγηση»
i

©intime

Άρης: Η ανάγκη για ενίσχυση που έγινε πιο επιτακτική, η πίεση του χρόνου και η «αξιολόγηση»

Αλέξης Σαββόπουλος 10:50 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 21.12.2023

Η ισοπαλία με τη Λαμία και ο χρόνος που κυλάει αντίστροφα καθιστά άμεση την ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ και ανοίγει τον φάκελο των αποχωρήσεων.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη βρίσκονται από σήμερα σε ολιγοήμερη άδεια ως τις 26 του μήνα που θα επιστρέψουν στο γήπεδο, όμως ο Θόδωρος Καρυπίδης και οι συνεργάτες του δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου και των διακοπών αφού ο Γενάρης μπαίνει… δυναμικά με έξι παιχνίδια σε 18 μέρες στα οποία χωρίς υπερβολή ο Άρης θα παίξει τα «ρέστα» του σε πρωτάθλημα και κύπελλο. 

Η χθεσινή ισοπαλία με τη Λαμία μάλιστα έβαλε παραπάνω πίεση στις πλάτες τους και καθιστά την -ούτως ώ άλλως ειλημμένη- απόφαση για προσθήκες ακόμη πιο επιτακτική.

Και κόντρα στη Λαμία έγινε σαφές ότι ο Άρης χρειάζεται ενέσεις ποιοτικής ενίσχυσης, ειδικά στις θέσεις της επίθεσης αφού με εξαίρεση τον Μορόν, ο Μάντζιος δεν παίρνει σκορ, παρότι η ομάδα του δημιουργεί ευκαιρίες και κάνει τελικές (χθες είχε 24 τελικές). 

Δεν παίρνει παιχνίδι επίσης καθόλου από την αριστερή του πτέρυγα, επομένως η προσθήκη και ενός αριστερού μπακ, κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ…Τις επόμενες μέρες, με τον χρόνο να πιέζει πλέον, θα φανεί το μέγεθος της προεργασίας που έχει γίνει και τη δυνατότητα ο Γενάρης να βρει τον Άρη με πιο… γεμάτο ρόστερ.

Παράλληλα, ο προπονητής του Άρη, άνοιξε στη συνέντευξη τύπου ανοικτά και θέμα αποχωρήσεων, χρησιμοποιώντας τη φράση: «Όλοι θα αξιολογηθούν» πετώντας την… καυτή πατάτα στον Θόδωρο Καρυπίδη. Σε ένα ακόμη παιχνίδι, με εξαίρεση τον Ρουπ που είχε και το ελαφρυντικό της μακράς απουσίας, οι αλλαγές όχι μόνο δεν βοήθησαν τον Έλληνα τεχνικό και κατ΄ επέκταση την ομάδα του, τουναντίον τον εξέθεσαν κιόλας στο τέλος. 

Ποιοι δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες είναι πλέον γνωστό μετά από σχεδόν 20 παιχνίδια στη σεζόν και έχει ειπωθεί στις συζητήσεις των δυο ανδρών. Ματαρίτα, Πάβισιτς, Ντουκουρέ, Κάρλσον είναι αυτή τη στιγμή οι αδύναμοι κρίκοι και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του Θόδωρου Καρυπίδη που- προφανώς- και ο ίδιος θα επιθυμούσε να βρει την φόρμουλα ώστε να δημιουργήσει χώρο στο ρόστερ, και χρήμα στο μπάτζετ.