«Επτάψυχη» Λαμία σόκαρε τον Άρη στις καθυστερήσεις και πήρε την ισοπαλία

«Επτάψυχη» Λαμία σόκαρε τον Άρη στις καθυστερήσεις και πήρε την ισοπαλία

Αλέξης Σαββόπουλος 19:01 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 20.12.2023

Η Λαμία άντεξε στο «Κλ. Βικελίδης» και τελικά πανηγύρισε την ισοπαλία κόντρα στον Άρη (2-2). Ο άνθρωπος που τη λύτρωσε ήταν ο Μάλτσι στις καθυστερήσεις, ενώ είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοση του Μορόν.

Η Λαμία αποδείχθηκε... επτάψυχη στο «Κλ. Βικελίδης» και πήρε την ισοπαλία κόντρα στον Άρη. Ο άνθρωπος που την έσωσε ήταν ο Μάλτσι, ο οποίος με γκολ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-2, ενώ είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοση του Λορέν Μορέν που έβαλε τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Tα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Όσο πέρναγε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να ψάχνουν χώρους για να πατήσουν περιοχή. Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου, εντούτοις, είχαν κοντά τις γραμμές τους. 

Έτσι δεν επέτρεπαν σε εκείνους του Μάτζιου να βρουν σημαντική τελική, στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου. Η μεγάλη τελική ήρθε λίγο πριν την εκπνοή του 45λεπτου, όταν ο Μενέντες άδειασε έναν αντίπαλό του και έφτασε κοντά στο 1-0 (42’), με την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι. 

Με το «καλημέρα» του β' μέρους ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Μορόν πάτησε περιοχή, έκανε σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κορνέζου και ο Βάτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο VAR έδωσε το «οκ» - προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων - και ο άνθρωπος που κέρδισε την παράβαση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στο 48ο λεπτό. 

Ωστόσο η απάντηση της Λαμίας δεν άργησε, με τον Ακούνια να εκμεταλλεύεται την κεφαλιά-ασίστ του Σλίβκα στο 56, και με ένα εξαιρετικό σουτ να κάνει το 1-1. Ακολούθησαν τέσσερις μεγάλες στιγμές για τον Άρη, με κορυφαία εκείνη του Φαμπιάνο που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοσέλεφ από την καρδιά της περιοχής.

Με κεφαλιά ήρθε τελικά η λύτρωση, στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μορόν πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας προσωρινά έτσι την ομάδα του. Ο Άρης πίεσε για ένα ακόμα τέρμα, ενώ από την άλλη η Λαμία προσπάθησε με τον Καρλίτος στο 82’ να κάνει το 2-2, δίχως να τα καταφέρει. Τελικά αυτό ήρθε από τον Μάλτσι στις καθυστερήσεις, όταν με ένα εξαιρετικό σουτ ο ίδιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (90+5')

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στην άρνηση της Λαμιας να τα παρατήσει μετά το 2-1 του Μορόν. Πήρε την κατοχή στο τελευταίο δεκαλεπτο και με τις αλλαγές του Βόκολου έκλεισε τον Αρη στην περιοχή τουκαι τον τιμώρησε με τον πιο σαδιστικό τρόπο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP

Ο Κοσέλεφ! Ο τερματοφύλακας της Λαμίας πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί όταν ο Αρης μετά την ισοφάριση πίεσε για να πετύχει το δεύτερο γκολ. Ειδικά στη φάση του Φαμπιάνο κάνει εκπληκτική απόκρουση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία που παίρνει η Λαμία από τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης στα έξι παιχνίδια συνολικά.