Αρης: Η διαχείριση των Νταρίντα, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο
i

©intime

Αρης: Η διαχείριση των Νταρίντα, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο

Αλέξης Σαββόπουλος 11:10 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 07.04.2024

Ερωτηματικό εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με ποιο τρόπο θα αποφασίσει να διαχειριστεί τους τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν και στα 90΄ με Λαμία και Ολυμπιακό.

Ο Άκης Μάντζιος είχε ευθύς εξ αρχής αποφασίσει, στα εννιά παιχνίδια των playoffs, μετά την διακοπή των τριών εβδομάδων και ως τον τελικό, να κάνει μια διαχείριση του υλικού του και πιο συγκεκριμένα του βασικού κορμού. Των 15-16 δηλαδή ποδοσφαιριστών που έχουν… σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος κατά τη διάρκεια της σεζόν. Με προφανή στόχο να μην τους φορτώσει με σερί 90λεπτα μιας και εκ προοιμίου ο στόχος της 4ης θέσης ήταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο και παράλληλα να τους έχει φρέσκους για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό κλείνει μια εβδομάδα με τρία παιχνίδια, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως σκοπεύει να διαχειριστεί ο Έλληνας τεχνικός τους παίκτες που αγωνίστηκαν και στα δυο 90λεπτα με Λαμία και Ολυμπιακό. Πρόκειται για τρεις από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ενδεκάδας. Τον Μπράμπετς, τον Οντουμπάτζο και τον Νταρίντα. Αν δηλαδή, στη λογική του ροτέισον θα τους αφήσεις και τους τρεις εκτός ενδεκάδας ή κάποιους από αυτούς. Το πιο πιθανό σενάριο μοιάζει το δεύτερο πάντως, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ενδεκάδα και θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της, γιατί πρόκειται για τρεις κομβικούς παίκτες. Δεν αποκλείεται πάντως, ακόμη και αν κάποιος ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, να μην μείνει στο χορτάρι ολόκληρο το 90λεπτο.

Επιλογές υπάρχουν για όλα τα σενάρια, αφού πλην του Βέλεθ, δεν υπάρχουν προβλήματα και κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι και ξεκούραστοι αφού είτε δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο Καραϊσκάκη, είτε έπαιξαν ελάχιστα (Φεράρι, Τζούρασεκ, Παναγίδης, Φετφατζίδης, Μάνου Γκαρθία, Φαμπιάνο).

Ανεξάρτητα από τις τελικές επιλογές προσώπων αυτό που ενδιαφέρει, κατά κύριο λόγο τον Έλληνα τεχνικό στον κυριακάτικο αγώνα, είναι να μην δει την ίδια χαλαρή αντιμετώπιση από τους παίκτες του αλλά μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία που να συνάδει με τις αυξημένες απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης.