Άρης: Ο πρώτος από τους δύο τελικούς… πριν τον τελικό
i

©intime

Άρης: Ο πρώτος από τους δύο τελικούς… πριν τον τελικό

Γιατί ο Μάντζιος προσπάθησε να αποσυνδέσει το αποψινό σπουδαίο παιχνίδι από το πρόσφατο 0-4 στο πρωτάθλημα και ποιο είναι το βασικό ερωτηματικό για την ενδεκάδα.

Στο Αγρίνιο, πριν από ένα μήνα, ο Άρης έκανε την πιο επιβλητική του φετινή εμφάνιση, επικρατώντας με το εμφατικό 0-4 του Παναιτωλικού. Παίζοντας μάλιστα με αρκετές… ρεζέρβες, αφού το ματς διεξήχθη, ενδιάμεσα των δυο αγώνων με την ΑΕΚ στο Κύπελλο και εν μέσω συνεχόμενων αγώνων, ανά τρεις μέρες. Θα είναι μεγάλο λάθος όμως, αν ο Άρης, με οδηγό εκείνο το παιχνίδι, πέσει στην παγίδα να θεωρήσει ότι το αποψινό παιχνίδι θα είναι εύκολο. Αυτός είναι και ο στόχος του Άκη Μάντζιου και των συνεργατών του τις τελευταίες μέρες. Να αποσυνδέσουν εκείνο το παιχνίδι από τον σημερινό πρώτο ημιτελικό.

Πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Ένα ματς με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που φυσικά απαιτεί και διαφορετική προσέγγιση από μέρους των ποδοσφαιριστών του Άρη. Με δεδομένη την ξεκάθαρη ιεράρχηση των στόχων στο club, το αποψινό ματς στο Αγρίνιο είναι ο πρώτος από τους δυο τελικούς… πριν από τον τελικό της διοργάνωσης. 

Ο Άρης έχει σήμερα μια ευκαιρία να θέσει τις βάσεις της πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του εν όψει της ρεβάνς στο κατάμεστο Βικελίδης στις 6 Μαρτίου. Για να το κάνει αυτό θα χρειαστεί ασφαλώς καλύτερη εμφάνιση από αυτή του περασμένου Σαββάτου στα Γιάννενα γιατί, αν για τον Άρη είναι κάτι σαν ματς της χρονιάς, για την ομάδα του Παναιτωλικού είναι μια ιστορική ευκαιρία να βρεθεί σε ένα τελικό και δεν θα την απεμπολήσει εύκολα.

Ο Μάντζιος θα επαναφέρει την… κανονική ενδεκάδα στο χορτάρι αφού θα επιστρέψουν τόσο ο τιμωρημένος Μοντόγια στο αριστερό άκρο της άμυνας, όσο και οι Νταρίντα, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ που πέρασαν ως αλλαγή στους «Ζωσιμάδες», καθώς και ο Βερστράτε που προφυλάχθηκε και δεν αγωνίστηκε καθόλου. Αν δεν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη ο προπονητής του Άρη, στην ουσία ένα μεγάλο δίλλημα έχει για την ενδεκάδα με τον παίκτη που θα αγωνιστεί δίπλα σε Νταρίντα και Βεστράτε στα χαφ και θα καθορίσει τη φιλοσοφία της αγωνιστικής του προσέγγισης. Με τον Τζούρασεκ αμφίβολο, οι επιλογές του είναι οι Μάνου Γκαρθία, Φετφατζίδης.