Αρης και Μπένετ θα «χτίσουν» από τώρα για το καλοκαίρι
i

@Getty images

Αρης και Μπένετ θα «χτίσουν» από τώρα για το καλοκαίρι

Αλέξης Σαββόπουλος 08:10 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:11 - 27.01.2024

Το Sportal αναλύει όλες τις παραμέτρους της συμφωνίας του Αρη με την Σάντερλαντ για τον 19χρονο διεθνή Κοσταρικανό και γιατί τελικά δεν μπήκε οψιόν αγοράς.

Ο Τζούισον Μπένετ είναι η 3η προσθήκη του Αρη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κίνηση με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αλλά και ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, όσον αφορά το μέλλον του, μετά το καλοκαίρι που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από τη Σάντερλαντ. Ενας δανεισμός που δεν περιλαμβάνει τελικά, στη συμφωνία μεταξύ των δυο ομάδων, loan fee. Δηλαδή οψιόν αγοράς, αν και τέθηκαν στο τραπέζι διάφορα νούμερα που ξεκινούσαν απο το 1εκ ευρώ και έφθαναν μέχρι και τα τρία. Δείγμα του πόσο υπολογίζει στον νεαρό ταλαντούχο Κοσταρικανό η ομάδα απο τη Βόρεια Αγγλία.

Το ότι δεν μπήκε ρήτρα αγοράς δεν σημαίνει ότι ο Αρης δεν θα έχει λόγο το καλοκαίρι εφόσον οι τρεις πλευρές μείνουν ικανοποιημένες απο τη συνεργασία τους. Ο Αρης, η Σάντερλαντ και ο παίκτης που απέρριψε προτάσεις της Χιμπερνιαν, της Κάντιθ, της Στόουκ, προτιμώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι εμπλεκόμενες πλευρές άφησαν την κουβέντα για την επόμενη μέρα για το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται, ο παίκτης αν μείνει ικανοποιημένος, να πιέσει και ο ίδιος από την πλευρά του για να μείνει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άρης βλέπει στο πρόσωπο του νεαρού διεθνή από την Κόστα Ρίκα ένα παίκτη με μεγάλη προοπτική και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να τον κρατήσει, αν η παρουσία του, ως το τέλος της σεζόν, δικαιολογήσει τον θόρυβο που υπάρχει γύρω απο το ονομά του. Ο Αρης, το τελευταίο διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, κατάφερε να χτίσει μια καλή επικοινωνία με τον παίκτη και τους εκπροσώπους του (έπαιξε ρόλο στην τελική του απόφαση) και πιστεύει ότι με σύμμαχο την πλευρά του νεαρού, θα καταφέρει να πείσει και την Σάντερλαντ. Προς το παρόν, το σημαντικό είναι ο Μπένετ να προσαρμοστεί γρήγορα και να βοηθήσει τον Αρη. Τα υπόλοιπα θα απασχολήσουν ξανά το καλοκαίρι…